İran 30 PKK'lıyı teslim etti, 45'i sırada

Güncelleme Tarihi:

İran 30 PKKlıyı teslim etti, 45i sırada
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2006 02:00

Türkiye ile İran arasında terörle mücadelede karşılıklı işbirliği konusunda ilk ciddi adım önceki gün Tahran’da yapılan görüşmelerde atıldı. İran, 30 PKK’lıyı Gürbulak Sınır Kapısı’ndan Türk güvenlik birimlerine teslim ederken, sırada 45 PKK’lının olduğu bildirildi.

Türkiye ile İran arasındaki Yüksek Güvenlik Konseyi’nin 11. toplantısı Tahran’da yapıldı. Türk heyetine İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Şahabettin Harput başkanlık etti. İki ülke arasındaki görüşmelerin ana gündem maddesini PKK terör örgütü oluştururken, ele alınan konular arasında uyuşturucu ve insan ticareti kaçakçılığı da yeraldı.

Türk tarafı bu ülkedeki PKK faaliyetleri ile ilgili olarak İran tarafına ayrıntılı bir dosya verdi. İran ise ülke topraklarında terörist faaliyet yaptıkları tespit edilen 30 PKK militanının Gürbulak Sınır Kapısı’ndan Türk güvenlik birimlerine teslim edildiğini belirtti. İran’ın halen çeşitli cezaevlerinde bulunan 45 PKK militanını daha Türkiye’ye iade etme hazırlığında olduğu bildirildi. Türk heyeti ise İran’da PKK’nın başta Keleriş, Sinat ve Mako olmak üzere 8 kampının bulunduğunu, bu kamplarda 200’e yakın PKK militanının faaliyetlerine devam ettiğini ayrıntılı bir dosya ile gündeme getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!