Irak'tan Danimarka ve Norveç hedeflerine saldırı çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Iraktan Danimarka ve Norveç hedeflerine saldırı çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2006 20:03

Irak'ta faaliyet gösteren Ceyş El Mücahidin adlı silahlı grup, yandaşlarını, basında Hz. Muhammed'in karikatürlerinin yayımlandığı Danimarka ve Norveç'e ait tüm hedefleri vurmaya çağırdı.

Grubun internet sitesindeki açıklamasında, “Grubun tüm birimlerinin, Danimarka ve Norveç'e ait ulaşabildikleri her şeyi hedef almalarını istiyoruz” denildi. Açıklamada, eylemlerin “intikam” amacıyla düzenlenmesi istendi.
Örgütün, Irak'taki El Kaide örgütüyle bağlantısı olmadığı belirtiliyor.

ARLA FOODS SUUDİ ARABİSTAN'DAKİ FABRİKASINI KAPATTI

Danimarka basınında Hz. Muhammed karikatürlerinin yayımlanmasından sonra Suudi Arabistan'da boykot edilen Danimarka-İsveç grubu Arla Foods, bu ülkedeki fabrikasını kapattı.

Arla Foods İletişim Müdürü Astrid Gade Nielsen, yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'da hemen hemen hiç ürün satamadıklarını, bu nedenle Riyad'daki fabrikalarını kapatmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Nielsen, Arla Foods'un gelecek hafta Suudi Arabistan'da inşa etmeye başlayacağı yeni fabrikanın inşaatına da şu anki durum nedeniyle başlanmayacağını kaydetti.

Arla Foods, Ortadoğu'da yılda yaklaşık 402 milyon avroluk ürün satıyor.

Danimarka ve Norveç basınında, Hz. Muhammed'in karikatürlerinin yayımlanması, Müslüman dünyasında tepkiyle karşılanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!