Irak'taki ölü sayısı 500'ü buldu

Güncelleme Tarihi:

Iraktaki ölü sayısı 500ü buldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2007 00:44

Haberin Devamı

Köyde yerle bir olan olan kerpiç evlerin enkazları altından çıkarılan cesetlerle ölü sayısı, en son Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin sağlık bakanı Zeyan Osman tarafından 250 olarak açıklanmıştı. Osman, yaralı sayısını da 350 olarak bildirmişti.

Ninova vilayetindeki iki Yezidi köyüne düzenlendiği kaydedilen saldırıyla ilgili bölgedeki bir güvenlik yetkilisi, bir hastane yetkilisi ve bir Iraklı askeri yetkili, ölenlerin sayısının 500'ü bulduğunu, 350 kişinin yaralandığını söylediler.

Yerel ve askeri yetkililer, Yezidileri hedef alan intihar saldırılarının 4 bomba yüklü kamyonla eş zamanlı olarak Kathaniye ve Adnaniye köylerinde düzenlendiğini belirttiler.

Bölgeden gelen haberlerde, bu rakamların bağımsız kaynaklarca doğrulanma olanağı bulunmadığı, tehlikeli olan bölgede sokağa çıkma yasağı olduğu, ölen ve yaralıların çevredeki birkaç kentteki hastanelere nakledildiği belirtildi.

Haberin Devamı

ABD, Irak'ın kuzeyindeki Musul kentinin batısında bulunan Yezidilerin köylerini hedef alan, Irak savaşının başından bu yana düzenlenen en kanlı saldırıyla ilgili olarak El Kaide örgütünü suçluyor.

Amerikalı bir komutan da saldırıyı “bir etnik temizlik hareketi” olarak niteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!