Irak'ta terör zanlısı 60 kişi tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Irakta terör zanlısı 60 kişi tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2006 09:25

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, bir cenaze törenine baskın düzenleyen Amerikan güçleri 60 terör zanlısını gözaltına aldı.

Amerikan ordusundan yapılan açıklamada, zanlıların, başkentin güney mahallelerinden, Sünni direnişçilerin kalesi olarak bilinen Arap Cabur'da dün gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, gözaltına alınanların bomba yapımında uzman bir El Kaide hücresi lideriyle bağlantısı olduğunun sanıldığı kaydedildi.

Irak güvenlik güçleriyle Bağdat'taki çok uluslu tümene bağlı askerlerin, başkentteki şiddet eylemlerinin azaltılması ve güvenliğin artırılmasına yönelik güvenlik planı uygulamasının ikinci aşamasına pazartesi günü başlanmasından bu yana düzenlenen ilk baskında, kadınlarla çocukların erkeklerden ayrı tutulduğu ve olay çıkmadığı belirtildi.

HALİLZAD'DAN İRAN'A SUÇLAMA

Öte yandan ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Zalmay Halilzad, İran'ı, İsrail'in Lübnan'da Hizbullah'a saldırılarına misilleme olarak Irak'taki Şii milislerini Amerikan güçlerine karşı saldırıya teşvik etmekle suçladı.

Halilzad, New York Times'a verdiği demeçte, İran'ın kışkırtmalarının başkentteki yoğun güvenlikli Yeşil Bölge'de havan topu ve roket saldırılarının artmasına yol açtığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!