Irak'ta referandum için yoÄŸun önlem

Güncelleme Tarihi:

Irakta referandum için yoğun önlem
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 14, 2005 07:36

Irak hükümeti, yarınki anayasa taslağıyla ilgili referandum nedeniyle ülke genelinde yoğun güvenlik önlemleri alındığını açıkladı.

Haberin Devamı

Irak İçişleri Bakanı Beyan Bekir Solag'ın devlet televizyonundan açıkladığı önlemler çerçevesinde sınırlar kapatıldı, sokağa çıkma yasağının süresi uzatıldı ve sivillerin silah taşıması yasaklandı.
  Â
Açıklamaya göre, dün gece yarısı kapatılan sınırlar, Pazar günü 18.00'e kadar kapalı kalacak. Bu süre içinde sadece gıda, yakıt ve su taşıyan araçların sınırdan geçişine izin verilecek. Başkent Bağdat'taki uluslararası havaalanı da Pazartesiye kadar kapalı tutulacak.
  Â
Irak genelinde dünden itibaren 22.00-06.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağının uygulanmaya başladığı belirtilen açıklamada, bu uygulamanın Salı'ya kadar süreceği kaydedildi.
  Â
Güvenlik önlemleri çerçevesinde özel güvenlik güçleri de dahil tüm sivillerin silah taşıması yasaklandı.
  Â
Irak'ta eyaletler arasında karayolu trafiğinin de bugün 18.00'den itibaren Pazar günü 06.00'ya kadar yasaklandığı belirtilen açıklamada, devlete ve orduya ait araçlar dışındaki araçların da yarın saat 22.00'den itibaren Pazar günü saat 06.00'ya kadar trafiğe çıkmasına izin verilmeyeceği kaydedildi.
  Â
Referandum sırasında Irak uçaklarının da oy verme merkezlerini havadan denetleyeceği belirtildi. Belkemiğini 140 bin Amerikan askerinin oluşturduğu uluslararası güç de Irak güvenlik güçlerine referandum sırasında destek verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!