Irak'ta pazar yerine bombalı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Irakta pazar yerine bombalı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2015 20:44

ABD, terör örgütü DAEŞ tarafından Bağdat'ta pazar yerine bombalı araçla düzenlenen saldırıyı en şiddetli biçimde kınadığını açıkladı.

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby tarafından yapılan yazılı açıklamada, "ABD, DAEŞ tarafından bu sabah Bağdat'da bir pazar yerinde gerçekleşen patlamayı ve pazartesi günü Diyala bölgesinde bomba yüklü araçla yapılan saldırıyı en şiddetli biçimde kınıyor" ifadesine yer verildi.


Kirby, açıklamasında olaylarda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileklerini iletti.


Iraklıların DAEŞ'e karşı verdiği mücadelede savaş alanında birleştiklerini hatırlatan Kirby, "DAEŞ, Irak halkı arasında bozgunculuğa sebep olmak için terör kampanyasını devam ettirmeyi deneyecek. ABD, DAEŞ'e ve temsil ettiği şiddete karşı Irak halkı ile birlikte omuz omuza durmaya devam edecektir" dedi.


Bu sabah Bağdat'ta bir pazar yerine düzenlenen saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenmişti. DAEŞ'e yakın sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan ve örgüte bağlı "Vilayet-i Bağdat'ın" imzasını taşıyan açıklamada, DAEŞ mensuplarının, Irak ordu güçlerini ve Şii milisleri hedef almak için bomba yüklü tırı Bağdat'ın doğusundaki Sadr'a bıraktığı belirtilmişti.

Haberin Devamı


Şiilerin yoğunlukta yaşadığı başkente bağlı Sadr'daki saldırıda son verilere göre 45 kişi hayatını kaybetmiş, 105 kişi yaralanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!