Irak'ta Kurtlar Vadisi hayranlığı

Güncelleme Tarihi:

Irakta Kurtlar Vadisi hayranlığı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2010 13:41

Uydudan yayın yapan bazı Arap televizyon kanallarında bir yıldan fazla bir süredir Arapça dublajla yayınlanan "Kurtlar Vadisi" dizisi, Irak'ta son zamanların en sevilen dizisi oldu.

Haberin Devamı

IRAKLILARIN KURTLAR VADİSİ HAYRANLIĞI

Dizideki karakterler halk arasında ünlenince, yeni açılan bazı mekanlara ve doğan çocuklara bu adlar verilmeye başlandı. Başkent Bağdat'ta bazı semtler, Alemdar Cafesi'nin bulunduğu ya da Alemdar Market'in bulunduğu semt adıyla anılıyor.

Dizinin genç hayranlarından Necah Şiya Casim de açtığı cafeye "Alemdar Coffe Shop" adını koyarak Iraklıların diziye duyduğu hayranlığı kendi lehine kullanabilen genç girişimcilerden biri oldu. Casim, Bağdat'ın kuzeyindeki Şa'b semtinde açtığı kafenin adının müşterileri cezbettiğini söyledi.

Casim, üç ay önce doğan kızına da dizideki Polat'ın eşi Ebru'nun adını koymuş.

Bağdat'taki bir başka genç girişimci Hişam Hüseyni ise Bağdat'ın merkezinde açtığı markete "Alemdar Market" adını verdi. Marketin mahallenin sembolü olduğunu ve mahallenin daha çok marketin adıyla anılmaya başladığını söyleyen Hüseyni, "Bulunduğumuz mahalleye biri geleceği zaman taksi şoförüne 'Alemdar Marketin olduğu yer' demesi yeterlidir. Hatta bir gün Necef şehrinde dolaşırken tanımadığım birileri bana 'Ebu Alemdar' diye seslendi. Beni marketimin adından dolayı hatırladı. Bundan son derece memnunum. İşim çok iyi. Dizinin tüm CD'lerini satıyorum. Arapça dublajı olmayan ve henüz Arap kanallarında yayınlanmamış bölümlerin Türkçe CD'leri bile kapış kapış gidiyor" dedi.

Dizinin Arap aleminde en fazla Irak'ta izlenmesinin nedeniyle ilgili olarak gazeteci-yazar Irak Gazeteciler Sendikası Başkanı Mueyyed El Lami, Irak'ta drama yapımcılığının bittiğini, diğer Arap dramasının ise hep tekrardan ibaret olduğunu söyledi.

Batı yapımı film ve dizilerin Orta Doğu gerçeklerinden uzak, hep aynı yüzler ve roller olmasından dolayı halkın kendi gerçeğini yansıtan bir şeyler izlemek istediğini belirten El Lami, Irak'ta büyük küçük herkesin "Kurtlar Vadisi" izlediğine işaret ederek, şunları söyledi:
"Mesela ben, dizi başladığında evimde haberlere bakamıyor ve başka bir kanal açamıyorum. Bütün ailem bu diziye kitlenmiş durumda. Bu dizi öyle bir zamanda geldi ki, bu diziyi yapan, Irak halkının bu tür bir yapıma aç ve susuz olduğunu sanki biliyordu."
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!