Irak'ta görev yeri belli değil

Güncelleme Tarihi:

Irakta görev yeri belli değil
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2003 21:43

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Irak'ta Türk askerinin görev yapacağı yerin ve asker sayısının billi olmadığını söyledi.

Özkök, TBMM'nin yeni yasama yılına başlaması nedeniyle düzenlenen kokteylde gazetecilerin Irak'a asker gönderilmesine ilişkin sorularını yanıtladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, bilgi faaliyeti ve teknoloji kullanımında çok iyi bir seviyeye geldiğini kaydeden Orgeneral Özkök, ''gerçekten Silahlı Kuvvetler büyük mesafeler kat etmiş durumda...'' diye konuştu.

Orgeneral Özkök, bir gazetecinin, ''ABD ile yürütülen görüşmelerdeTürk askerinin görev yeri belli oldu mu?'' sorusu üzerine, ''Görev yeri belli olmadı. Bizim aklımızdan geçirdiğimiz yerler var. Çeşitli alternatifler üzerinde çalışılıyor. Ama verilen yetki, şu anda ön konuşmaları yapmak. 30 Ağustos'ta anlatmıştım. Kendimize göre, önümüzde bir yol haritası var. Şimdi belli bir seviyeye kadar konuşuyoruz. Yani siyasi kararın ve parlamento onayının çıkması için yeterli bilgileri onlardan alıyoruz'' dedi.

''Asker sayısını belli mi?'' sorusuna Orgeneral Özkök, ''Asker sayısı henüz belli değil. Hükümetimizin bize vereceği bilgiye göre, parlamento ne diyecek bilemiyorum. Belki bazı şartlar koyabilir, derinlemesine konuşmalar daha sonra...'' karşılığını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!