Irak'ta bir günde 11 ilde saldırı

Güncelleme Tarihi:

Irakta bir günde 11 ilde saldırı
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 09, 2012 11:12

Irak, güne saldırılarla başladı. Nassiriya, Duceyl, Tel Afer, Taci, Bakuba, Balad, Amara, Kerkük, Samarra, Basra ve Tuz Hurmatu'da saldırılar gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

En az 44 kişinin öldüğü, 240 kişinin yaralandığı saldırlardan birisi, Fransız Konsolosluğu yakınlarındaki bir arabaya yerleştirilen bombanın patlamasıyla gerçekleştirildi. Bağdat'ın 300 km güneyindeki Nassiriya kentindeki saldırı nedeniyle iki kişi yaralandı. Aynı kentte, içinde bomba olan bir arabanın daha infilak ettiği ve iki kişinin öldüğü, üç kişinin yaralandığı bildirildi.

Aynı gün yaşanan en şiddetli saldırı ise, geceyarısından sonra Duceyl'de meydana geldi. Bağdat'ın 50 km kuzeyindeki bölgede, silahlı kişiler ve araba kullanmakta olan bir intihar bombacısı, bir askeri üsse saldırdı. Polis yetkilileri, 11 askerin öldüğünü, yedisinin yaralandığını belirtti.

Bir diğer saldırıysa Kerkük kenti yakınlarında düzenlendi. Kuzey Petrol Şirketi'nde güvenlik görevlisi olmak için iş başvurusunda bulunmak üzere toplanan kalabalıktan yedi kişinin öldüğü, 17'sinin yaralandığı bildirildi. Polis yetkilisi Serhad Kadir, saldırının Kerkük'ün 10 kilometre dışındaki askeri üs yakınlarında düzenlendiğini söyledi.

Haberin Devamı

Bağdat'ın kuzeyindeki Selahaddin vilayetinde bir polis karakolu önünde bomba yüklü iki aracın patlaması sonucu ise en az üç kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Ülkenin güneyinde, Şii vatandaşların yoğun olduğu Misan vilayetinde de yine bomba yüklü iki aracın patlaması sonucu, 20'ye yakın kişi hayatını kaybederken, 75 kişi yaralandı.

Tel Afer, Taci, Bakuba, Balad, Amara, Kerkük, Samarra, Basra ve Tuz Hurmatu'da birçok saldırı gerçekleÅŸtirildi. Â

Sünni isyancılar ve El Kaide mensubu teröristler yıl boyunca yaptıkları birçok büyük saldırıyla politik ve mezhepsel gerginliği tırmandırarak, ülkeyi 2006-2007 yıllarındaki iç savaş dönemine benzer bir kaosa sürükledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!