Irak'ta 500 bine yakın kanatlı itlaf edildi

Güncelleme Tarihi:

Irakta 500 bine yakın kanatlı itlaf edildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2006 12:28

Irak'ın kuzeyinde bir kişinin H5N1 virüsünden öldüğünün doğrulanmasının ardından, bölgede 500 bine yakın kanatlı hayvanın itlaf edildiği bildirildi.

Süleymaniye'deki kuş gribiyle mücadele komisyonunun başkanı Tahsin Namık, bölgede yaklaşık 500 bin kanatlı hayvanın itlaf edildiğini belirterek, ellerinde erken kullanımda ölüm riskini azaltan Tamiflu adlı ilaçtan 50 tablet bulunduğu, bunun da yalnızca 5 kişinin tedavisine yetebileceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Abdülmuttalib Muhammed Ali'nin hastalığın Irak'ın orta kesimlerine ve güneyine yayılmasının önlenmesi için yardım gönderme vaadinde bulunduğunu ifade eden Namık, “Ancak bölgeye henüz hiçbir yardım gelmedi” dedi.
Namık ayrıca, Irak hükümetinin köylülerin zararlarını karşılamak üzere 26 milyon dolarlık bir yardım paketi hazırladığını belirtti.

Birleşmiş Milletler, Irak'ın kuzeyinde 14 yaşındaki bir kızın, H5N1 virüsünden dolayı yaşamını yitirdiğini doğrulamıştı.
Dünya Sağlık Örgütü de Süleymaniye yakınında yaşayan 54 yaşındaki bir kadının, 18 Ocak'ta solunum problemiyle hastaneye kaldırıldığını ve hala tedavi altında olduğunu duyurmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!