Irak'ta 5 saldırıda 2 kişi öldü

Güncelleme Tarihi:

Irakta 5 saldırıda 2 kişi öldü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2006 10:13

Irak'ta 2 saatten az bir zaman içinde düzenlenen 5 ayrı saldırıda 2 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Güvenlik kaynakları, başkent Bağdat'ta biri bomba yüklü araçla olmak üzere 4 bombalı saldırı düzenlendiğini belirterek, bomba yüklü aracın Mahmudiye'de bir pazar yerinde infilak ettiğini, patlamada ölen olmadığını kaydetti.
Bağdat'taki ilk bombanın yerel saatle 07.30'da Göç Bakanlığı'na ait bir aracın geçişi sırasında patladığını belirten aynı kaynaklar, aracın zarar gördüğü bu patlamanın da can kaybına yol açmadığını bildirdi.

Güvenlik kuvvetlerine ait bir devriye hedef alan başka bir bombanın üniversitelerin bulunduğu mahallede patladığını ve bir güvenlik görevlisinin öldüğünü ifade eden kaynaklar, üçüncü bombanın da bundan 10 dakika sonra bir Amerikan konvoyunu hedef aldığını ve yoldan geçen 2 kişinin bu patlamayla yaralandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Öte yandan Bağdat'ın 200 kilometre kuzeyindeki Beyci'de kimliği belirlenemeyen silahlı saldırganların, bir kişiyi aracının içinde öldürdükleri bildirildi. Polis kaynakları, biri Bağdat'ın güney girişindeki Dura mahallesinde, diğeri de Kerkük-Tikrit yolunda olmak üzere bu sabah 2 ceset bulunduğunu, cesetlerden birinin Sünni oluşum Ulusal Diyalog Konseyi'nin bir yetkilisinin sözcüsü Saad Jarallah'a ait olduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!