Irak, Suriye'den Saddam'ın yardımcılarının iadesini istedi

Güncelleme Tarihi:

Irak, Suriyeden Saddamın yardımcılarının iadesini istedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2007 19:40

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, milyonlarca dolar çaldıkları ve isyana yardım ettikleri belirtilen devrik lider Saddam Hüseyin'in önemli yardımcılarının Suriye'den isteneceğini açıkladı.

Talabani, Reuters ajansına yaptığı açıklamada, resmi iade talebinin, Şam ziyaretinde kendisine eşlik eden güvenlik yetkililerinin Suriyeli muhataplarıyla görüşmeleri tamamlandıktan ve Bağdat'a dönüldükten sonra yapılacağını söyledi.
Irak'ın iadesini istediği kişiler konusunda herhangi bir isim vermeyen Talabani, iadeler konusunda şahsi bir talebi olmadığını, Irak ve Suriye arasında suçluları iade anlaşması bulunduğunu belirtti.

Talabani, Saddam Hüseyin döneminde Devrim Komite Konseyi Başkan Yardımcısı olan ve halen Irak'taki direnişe liderlik ettiği belirtilen İzzet İbrahim El Duri'nin ise Yemen'de olduğunu kaydetti.

Suriye'de bulunduğu öne sürülen El Duri'nin Yemen'de olduğunu anlatan Talabani, "Hükümet, henüz El Duri'nin Yemen'den iadesi konusunu görüşmedi. Bu bilgiyi kısa bir süre önce aldık" dedi.

Pazar günü Şam'a giden Irak Cumhurbaşkanı ayrıca, Irak'ın Suriye'den sınırdan sızmalara karşı daha etkili tedbirler almasını beklediğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!