Irak ’sıcak takibe’ soğuk

Güncelleme Tarihi:

Irak ’sıcak takibe’ soğuk
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2007 00:00

Irak İçişleri Bakanı Cevad Bolani, iki ülke arasında daha önce varılan mutabakat muhtırası çerçevesinde başta PKK olmak üzere terörle mücadeleye ilişkin bir anlaşma metni olmak üzere görüşmelerde bulunmak için dün Ankara’ya geldi.

Bolani, Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı açıklamada PKK ile ilgili bir soruya, "Türkiye’ye karşı olan herhangi bir kişi ya da grubu kabul etmeyiz. Bütün konuları ele almak için buradayız" dedi.

Bolani ile birlikte gelen Irak Dışişleri ve İçişleri bakanlıklarından oluşan alt düzey bir heyet, Dışişleri Bakanlığı’nda Türkiye tarafı ile görüşmelerde bulundu. Bu görüşmede, özel güvenlik teşkilatı Blackwater’e ait olduğu iddia edilen silahların ne şekilde PKK’nın eline geçtiği konusu da ele alındı. Türkiye tarafı, Irak’ın kuzeyinde başta Erbil ve Süleymaniye olmak üzere, PKK’nın bu silahları nerelerde temin ettiklerine dair daha önce Pentagon’a da iletilmiş olan yerlerin açık adreslerini Irak tarafına bildirdi.

Türkiye tarafı, Irak topraklarından gelerek eylem yapıp tekrar dönen PKK’lıların takibi için sıcak takip konusunu da gündeme getirdi ama Irak yine sıcak bakmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!