Irak kan gölüne döndü

Güncelleme Tarihi:

Irak kan gölüne döndü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2012 00:00

Irak’ta dün 11 kentte 20 kadar bomba patladı. Petrol tesislerini koruyan güvenlik güçlerini, Şii türbelerini ve pazar yerlerini hedef alan saldırılarda en az 58 kişi öldü, 250’yi aşkın kişi yaralandı. 2006-2007’de doruğa çıkan mezhep çatışmaları yeniden alevlendi.

Haberin Devamı

AMARA: Güneydeki Amara’da İmam Ali Şarki türbesi önündeki pazar yerinde iki bombalı araç patladı. 16 kişi öldü, 100’ü aşkın kişi yaralandı.

KERKÜK: Devlete ait Kuzey Petrol Şirketi’nin Kerkük yakınlarındaki ofisinde bombalı araç havaya uçtu. 7 kişi öldü, 17’si yaralandı. Bu şirket, Kuzey Irak’tan petrol ihracatını yönetiyor. Saldırının hedefi, petrol sahalarını koruyacak güvenlik gücüne girmek için başvuruda bulunanların oluşturduğu kuyruktu. Kerkük içindeki iki bombalamada da 3 kişi öldü, 70’i yaralandı.

BALAD: Bağdat’ın kuzeyindeki Balad’da bir askeri kontrol noktası saldırıya uğradı, 2’si subay 11 asker öldü, 8’i yaralandı.

DİĞERLERİ: Ayrıca Türkmenlerin yaşadığı Tuz Hurmatu’da Irak askerleri saldırıya uğradı. Nasiriye’deki Fransız fahri konsolosluğu önünde bomba patladı. Basra, Tel Afer, Taci, Duceyl ve Samara gibi kentlerde de çok sayıda ölü var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!