Irak harekatını bize danışacaklar

Güncelleme Tarihi:

Irak harekatını bize danışacaklar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2001 01:54

Başbakan Bülent Ecevit, Irak'a harekát olursa Türkiye'nin coğrafi olarak bundan kaçınamayacağını belirterek, ‘‘ABD, Irak'a harekátı bize bildirecek. ABD'li dostlarımızdan söz aldım’’ dedi.

TRT'deki ‘Dosya’ programına katılan Ecevit, ABD gezisinde Irak konusu gündeme gelirse ‘Söyleyeceklerimiz var’ diyen Ecevit şöyle konuştu:

CİDDİ SORUN YARATIR

‘‘Irak'ın işgali veya bölünmesi tüm İslam aleminde ve Ortadoğu'da çok ciddi sorunlar yaratır. Irklar, dinler arası gerginlikler ileri ölçülere varacaktır. Türkiye çok ciddi savaş tehlikeleriyle sosyal ve ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalır. Irak'a karşı askeri harekát olursa Türkiye'nin bundan kaçınması coğrafi açıdan mümkün değil. ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell ‘Irak Afganistan'a benzemez' dedi. Gerçekten de öyle. Irak'ta kolay kolay Afganistan'daki sonuç alınamaz.

DEVREYE GİREBİLİRİZ

‘Irak bizim için önemli bu konuda adım atacağımız vakit bize danışın'
dedim ve ABD'li dostlarımızdan söz aldım. Irak'ı da uyarmaya çalışıyoruz. Kitlesel imha silahları konusunda birikimleri olduğu kuşkusuz. Buna ayırdıkları parayı kalkınmada kullansalar zengin olurlar. Bunu anlatmaya çalışacağım. ABD biraz destek olabilirse, biz de devreye girebiliriz ve bu sorun çözülebilir.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!