İpekyolu İşadamları Zirvesi Trabzon'da

Güncelleme Tarihi:

İpekyolu İşadamları Zirvesi Trabzonda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2008 17:13

İPEKYOLU İşadamları Zirvesi'nin tanıtım toplantısı Trabzon'da yapıldı. Trabzon'da, 16-19 Ekim'de gerçekleştirilecek olan toplantı hakkında bilgi veren Dış Ticaret Müsteşar Yardımcısı Abdullah Köten, bu zirveyle İpekyolu'nu yeniden canlandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan toplantıda konuşan Dış Ticaret Müsteşar Yardımcısı Abdullah Köten, tarihi İpekyolu güzergahındaki ülkeler ile komşu ülkelerin iş fırsatlarını en üst düzeyde değerlendirmelerine yönelik bir platform hedeflendiğini belirterek, 20 ülkeden bakanların da aralarında olduğu üst düzey katılımlar olacağını söyledi. Köten, zirvede seminerler, yuvarlak masa toplantıları ve ikili görüşmeler yapılacağını anlattı.

Zirveye 250'ye yakın yabancı konuğun katılacağını kaydeden Müsteşar Yardımcısı Köten, “Bölge işadamları arasında stratejik işbirliği fırsatlarını değerlendirmeye yönelik iş görüşmelerini müteakip, müteahhitlik, turizm, tarım, eğitim ve finans sektörlerinde yoğun çalışmalar yapılacak. Forum Fuarcılık tarafından Dünya Ticaret Merkezi’nde 50’yi aşkın firmanın katılımıyla Karadeniz Tarım ve Gıda Fuarı düzenlenecek” dedi. 1. Trabzon İşadamları Zirvesi, Nova Otel’de gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!