İpek Medya'da olaylı gün

Güncelleme Tarihi:

İpek Medyada olaylı gün
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 18:29

Kanaltürk ve Bugün TV'nin İstanbul Mecidiyeköy'deki binasında sabah saatlerinden bu yana hareketlilik yaşandı. Binaya gelen kayyumlar yönetimi devralırken Bugün TV Yayın Yönetmeni Tarık Toros'u görevden aldı. Kanaltürk ve Bugün TV'nin yayını kesildi. İşte sabah saatlerinden bu yana İpek Medya'da yaşananlar...

Haberin Devamı

Sabah 08.00 sularında 6 kayyum Koza-İpek grubuna ait olan Bugün TV ve Kanaltürk’ün olduğu İstanbul Mecidiyeköy’deki binaya girmek istedi. Binadaki çalışanlarla polis arasında yaşanan arbede sonucu kayyumlar ve polis ekipleri binaya girdi.

İpek Medyada olaylı gün

Kayyumların binaya girmelerinin ardından kayyumlar ve polis yetkilileri kanalların kumanda odasına girmek istedi. Bugün TV Yayın Yönetmeni Tarık Toros ardından canlı yayında yetkililerin elinde hukuki dayanak olmadığı iddiasıyla reji odasını terk etmelerini istedi. CHP’li milletvekilleri Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal ve Eren Erdem de reji odasına girdi.

İpek Medyada olaylı gün

Haberin Devamı

Saat 11.00 itibariyle Bugün TV ve Kanaltürk ortak yayın ile reji odasından yayın yapmaya başladılar. Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş, Bugün Yazarı Nazlı Ilıcak ve HDP lideri Selahattin Demirtaş da Tarık Toros’un yayınına katıldı. 

İpek Medyada olaylı gün

Öğleden sonra ise İpek Medya Grubu’nun tanınmış ekran yüzlerinden Oktay Usta olarak bilinen Oktay Aymelek binaya geldi.

Aymelek grup binasının önünden yayın yapmaya ve pilav dağıtmaya başladı. Bunun üzerine polis etraftaki kalabalığı dağıttı.

İpek Medyada olaylı gün
İlerleyen dakikalarda reji odasından yayına devam eden Toros yayının kesilmek üzere olduğunun bilgisini verdi.

İpek Medyada olaylı gün

Daha sonra reji odasına kayyum yetkilileri Tarık Toros’a görevden alındığını ıslak imzalı bir kağıtla tebliğ ettiler. Bunun ardından Toros polis eşliğinde kanal binasından dışarı çıkarıldı. Bugün TV ve Kanaltürk'ün yayını da kesildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!