İP’in İSKİ ısrarı

Güncelleme Tarihi:

İP’in İSKİ ısrarı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

‘‘İSKİ'de skandal’’ iddialarının Genel Müdür Veysel Eroğlu tarafından yalanlanması, iddia sahibi İşçi Partisi'ni yeniden harekete geçirdi. İddialarında ısrarlı olan İl Başkanı Turan Özlü, savcılığı göreve çağırdı.

İşçi Partisi İstanbul İl Başkanı Turan Özlü, İSKİ Yönetim Kurulu Başkanı Tayyip Erdoğan ile İSKİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu'nu, ihaleye fesat karıştırmakla suçlayarak istifaya davet etti. Belediye kaynaklarının, üst düzey yöneticilerin paravan firmaları aracılığıyla yağmalandığını iddia eden Özlü, Cumhuriyet Savcısı'nı, İçişleri Bakanlığı'nı, Sayıştay'ı ve Başbakanlık Takip Kurulu'nu göreve davet etti.

Geçtiğimiz günlerde aynı konudaki iddialarının Eroğlu tarafından yapılan açıklamayla yalanlanması üzerine, dün ikinci kez basın toplantısı düzenleyen Özlü, ‘‘Önceki açıklamamızda, İSKİ'yi dolandırmak üzere bir şebeke kurulduğunu söylemiştik. Bugün bu iddiamızı belgelerle kanıtlıyoruz. İSKİ basın açıklamasında ‘İSKİ Genel Müdürü'nün ve eşinin hiçbir firma veya şirkette ortaklığı bulunmadığı' yazılmıştır. Bu büyük bir yalandır. Suçluluk telaşı ve panik içinde üretilmiştir’’ dedi.

MAL BEYANI SORUSU

1 Aralık 1987 tarihinde, devlet memuru oldukları için ticaret yapmalarına yasal engel bulunan Veysel Eroğlu (İSKİ Genel Müdürü), Adem Baştürk (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımıcısı), Dinçer Toprak (Prof. Dr. İTÜ Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi) ile İzzet Öztürk’ün (Prof. Dr. İTÜ Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi, İSKİ Danışmanı) eşleri Hatice Eroğlu, Ayşe Seza Baştürk, Hatice Topacık ve Meryem Öztürk'ün yüzde 15'er oranlarında hissesine sahip oldukları Vadi İnşaat Sanai ve Ticaret A.Ş. adıyla bir firma kurduklarını belirten Özlü, firmanın adının da Veysel, Adem, Dinçer ve İzzet isimlerinin baş harflerinden oluştuğunu iddia etti. Hatice Eroğlu'unun 27 Ocak 1997 tarihinde hisselerini Ali Yonca'ya satarak şirket ortaklığından ayrıldığını ileri süren Özlü, ‘‘Veysel Eroğlu'na soruyoruz. Eşinize ait şirket hisselerini, memuriyetiniz boyunca mal beyanınızda gösterdiniz mi?’’ dedi.

9 Ekim 1995 tarihinde kurulan Hamle İnşaat Limited Şirketi'nin Vadi A.Ş. ile ilgisi olduğunu söyleyen Özlü, ‘‘Hamle İnşaat'ın 5 kurucu ortağı vardır. Bunların üçü Vadi A.Ş.'nin de ortağıdır. Bu 3 kişinin Hamle İnşaat'taki hisseleri toplamı yüzde 72'dir. Esasen bu 2 şirket aynı şirkettir. Her 2 şirketin de yetkili müdürü aynı kişidir. Hatice Eroğlu'nun Vadi A.Ş.'deki hisseleri, Hamle İnşaat'ın ortağı Ali Yonca'ya devredilmiş, böylece Hamle-Vadi birlikteliği pekiştirilmiştir’’ dedi.

Vadi A.Ş.'nin ve Hamle Limited Şirketi'nin belediye ihalelerine katıldığını ileri süren Özlü, Suudi Arabistan'daki bir düktil boru üreticisi firma olan SADİP'in Türkiye temsilcisi olan Hamle'nin İSKİ'nin bu konuda açtığı ihaleyi kazanmasına da dikkat çekti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!