İp, bunların kirli çamaşırına lazım

Güncelleme Tarihi:

İp, bunların kirli çamaşırına lazım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2007 00:00

Bolu mitinginde MHP lideri Bahçeli’ye çatan Başbakan Erdoğan "ip" tartışmasını sürdürdü. Erdoğan "Kimileri gırtlaklarını yırtarak meydandan ip atıyor. Aslında kirli çamaşırlarına ip lazım" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, meydanlarda ’ip tartışması’nın dozunu yükseltti. Kendisine miting meydanında ’Abdullah Öcalan’ı asmak için ip mi bulamadın’ diyerek ip fırlatan MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi isim vermeden eleştiren Erdoğan, "Bunların ortaya çıkan kirli çamaşırlarına ip lazım" dedi.

Bolu Kardelen Meydanı’nda düzenlenen miting alanına saat 15.00’te gelen Erdoğan, partilileri selamlayıp, karanfil attı. Konuşmasına, "22 Temmuz’da bu yüce dağlarda bir Köroğlu rüzgarı esecek" diyen Erdoğan, CHP, MHP ve Genç Parti’ye yüklenip şunları söyledi:

KOYUN GÜTMEMİŞLER

Türkiye’yi karanlık bir tünelden çıkardık. Borsada 50 bini yakalayacağımızı söyleyince, CHP ve bazı akademisyenler "Başbakan şaşırdı" dedi. Borsa 50 bini yakaladı. Şurada bazı olaylar geçirdik. O olayları yaşamamamış olsaydık şu anda bu rakam daha ilerideydi. Niye? İş bilenin, kılıç kuşananın. Biz piyasadan geliyoruz. Bunlar hayatlarında iki koyun gütmemiş. Bunların akıl hocaları da yanlış. Kılavuzu karga olanın... Olay bu, maalesef... Türkiye’de hala içine kapanık bir rejim arzusu içinde olan bir CHP gibi, maalesef yanlış mantıklar var. İşte bunları gördük. Bunlar attığı zaman mangalda kül bırakmazlar. Bu beyler hükümet oldukları zamanda memleketimizi nasıl on, yirmi yıl geriye götürdüler hep beraber gördük.

GIRTLAĞINI YIRTIYOR

Benim burada özellikle sizlere söyleyeceğim bir şey var.

Kimileri gırtlaklarını yırtarak meydandan ip atıyor, kimileri ip atlıyor. Bunları yapanlar da var. Ülkede kimin ip attığını, kimin ip atladığını bilirsiniz. Bu ipe ihtiyacı olanlara da söylemek lazım: Bu arada medya da bunların kirli çamaşırlarını da çıkarıyor, aslında bu kirli çamaşırlarına da ip lazım zaten. Bunlar da bir yıkanıp temizlensin. Ne zaman? 22 Temmuz’da.

BUNLAR MAZOTÇU

Bunların içinde bir de İmar Bankası var. Bunun doğurduğu imarzedeler var. Bu imarzedelerin 9 katrilyon alacağı vardı. Bu 9 katrilyonu da biz ödedik. Yani siz ödediniz. Yani millet ödedi. Peki şimdi çıkmış bu beyefendi mazotçuluk yapıyor. Ben diyor ’mazotu 1 YTL’ye satarım’ Sen önce ’mazotu 1 YTL’ye satarım’ demeyi bırak da babanın 9 katrilyonunu öde. Sayın Baykal da mazot hesabı yapmaya başladı. O da kıskandı herhalde mazot hesabı yapıyor. ’Ne olur ne olmaz’ diyor. Bunlar mazotçu. Normaldir. Ama biz aldatan olmayacağız. Biz bu güne kadar dürüst davrandık, dürüst davranmaya devam edeceğiz.

Kampusa indiler

Başbakan Tayyip Erdoğan’a dünkü Bolu ziyaretinde eşi Emine Erdoğan ile kızı Sümeyye de eşlik etti. Oba helikopteriyle, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin İzzet Baysal Kampusu’na inen Erdoğan Başbakanlığa ait otobüsle miting öncesinde toplu açılışların yapılacağı tören alanına geçti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!