İntiharlar Meclis gündeminde

Güncelleme Tarihi:

İntiharlar Meclis gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2002 14:19

TBMM Milli Eğitim Komisyonu 30 Ocak Çarşamba günü yapacağı toplantıda, son zamanlarda kamuoyunda çok tartışılan öğrenci intiharlarını görüşecek.

Komisyon Başkanı Abdurrahman Küçük, bugünkü toplantının gündeminde bulunan yardımcı doçentlerin özlük haklarıyla ilgili yasa teklifinin görüşmelerine başlanmadan önce, son günlerdeki intihar olaylarına değindi. İntihar olaylarının eğitim kurumlarını töhmet altında bıraktığını ifade eden Küçük, önümüzdeki hafta yapılacak toplantıda bukonunun ele alınmasını önerdi. Küçük, şunları kaydetti:

''Bütün basın yayın kuruluşlarında da üzerinde durulan bazı okullardaki intihar olaylarının, eğitim camiası ile ilgili olduğu için çok yönlü değerlendirilmesi gerektiği kanaatindeyim. Herkes bu yönü üzerinde duruyor. Genelde de eğitim kurumları töhmet altında tutulmaktadır. Komisyon olarak bu konunun çok yönlü değerlendirilmesi gerektiği kanaatini taşıyorum.''

Komisyon Başkanı Küçük'ün konuşmasından sonra, yardımcı doçentlerin kadro sınırlaması olmaksızın birinci derecenin son kademesine kadar yükselebilmesine olanak sağlayan yasa önerisinin görüşülmesine geçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!