İntihara kalkışan sabıkalıyı, ipi kesip kurtardılar

Güncelleme Tarihi:

İntihara kalkışan sabıkalıyı, ipi kesip kurtardılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2007 17:56

SAKARYA'nın Karapürçek İlçesi'nde, işsizlik nedeniyle bunalıma giren eski sabıkalı 52 yaşındaki Süleyman Turu, “İşsizlikten bıktım. Kendimi asacağım” diye bağırarak ağaca çıktı. Turu, ağacın dalına bağladığı ipin diğer ucunu boynuna geçirip kendini boşluğa bıraktı. Bir anda gelişen olayın şokunu atlatan çevredekiler, ağaca çıkarak ipi kesip Süleyman Turu'yu kurtardı.

Haberin Devamı

Çeşitli hırsızlık suçlarından toplam 25 yıl cezaevinde yatan Süleyman Turu, üzun süredir iş bulamayınca bunalıma girdi. Turu, bugün öğlen saatlerinde, elindeki iple, ilçe merkezindeki bir çam ağacına çıkarak, “İşsizlikten bıktım. Kendimi asacağım” diye bağırmaya başladı. Çevrede toplanan bunun bir şov olduğunu düşünerek polise haber vermedi. Turu, bir süre sonra, ağacın dalına bağladığı ipin diğer ucunu boynuna geçirip kendini boşluğa bıraktı. Bir anda gelişen olayın şokunu atlatan çevredekiler, ağaca çıkarak ipi kesip Süleyman Turu'yu kurtardı.

Ölümden dönen Turu, “Hırsızlık yaptım. 25 yıl hapis yattım. Cezamı çektim. Kime gitsem bana iş vermiyor. Ben de ölüp kurtulmak istedim” dedi.

Turu, “Kaymakamdan, Validen iş istedim. Bir sürü yere başvurdum. ‘Bana iş verin, bir daha sokaklara dönüp hırsızlık yapmak istemiyorum. Beni hırsızlığa itmeyin’ dedim. Ama kimse iş vermedi. Bana söz verildi ama yerine gelmedi. Keşke beni kurtarmasalardı” dedi.
Olayın ardından vatandaşların Karapürçek Kaymakamlığı'na götürdüğü Turu'ya, Kaymakam Soner Karataşoğlu bir atölyede iş buldu. Kaymakam Karataşoğlu, “Sorununu biliyoruz. Kendisine sabırlı olmasını söyledik. Ama sabredemedi. Ancak söz verdeğimiz gibi iş bulduk” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!