İntihar eden kocasının sevgilisine tazminat

Güncelleme Tarihi:

İntihar eden kocasının sevgilisine tazminat
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2009 00:00

İzmir’de yaşayan bir kadın 3 yıl önce intihar eden eşinin sevgilisine manevi tazminat davası açtı. Kadın, “Kocam beni terk etmesinin vicdan azabı sonucu zehir içip kollarımda öldü. Sevgilisinden şikâyetçiyim” dedi.

İZMİR’de yaşayan A.S., 3 yıl önce intihar eden eşi pilot binbaşı Murat S. ile ilişkiye girip, ‘kişilik haklarına zarar verdiği’ iddiasıyla T.A.’ya 10 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı. Yerel mahkeme davayı reddetti. Temyize başvuran A.S.’nin talebini yerinde gören Yargıtay 4’üncü Hukuk Dairesi, T.A.’nın, evli olduğunu bilmesine rağmen davacının eşi ile ilişkiye girdiğini, bu nedenle tazminat ödemesi gerektiğini belirtip kararı bozdu. Bozma kararının ardından yeniden görülecek olan davaya henüz başlanmadı.

A.S., mahkemeye verdiği dava dilekçesinde, eşi pilot binbaşı Murat S. ile davalı T.A.’nın tanışmalarından sonraki süreci şöyle anlatmıştı: “1.5 yıla yakın beraberlikleri, eşim 2006’da intihar edene dek sürdü. T.A., evli olduğumuzu bilerek ilişkiye başladı ve evi terk etti. Eşim beni terk etmesinin vicdan azabı sonucu, zehir içip kollarımda öldü. Acılarımın biraz olsun hafiflemesi için tazminat istiyorum.” Davalı T.A.’nın avukatı Hülya Özel de mahkemeye verdiği dilekçede davanın reddini talep etmişti. Avukat Özel, “Murat S.’nin annesi oğlunun müvekkilim ile mutlu olduğunu söylemiştir. Haksız ve yersiz davanın reddine karar verilsin” demişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!