İnternette terör ansiklopedisi

Güncelleme Tarihi:

İnternette terör ansiklopedisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2002 11:14

Amerikan Dış İlişkiler Konseyi'nin hazırladığı internetteki ilk terörizm ansiklopedisi yayına başladı. Sitede, terörist örgüt olduğu ABD tarafından kabul edilen PKK da "terörist gruplar" altında yer aldı. Konsey'in Başkanı Leslie Gelb, "Amacımız halka terör konusunda güvenilir ve anlaşılır bilgiler vermek ve gerçekleri söylentilerden ayırmalarına yardımcı olmaktır" dedi.

Ansiklopedinin Konsey'e bağlı bir uzmanlar heyeti tarafından "Markle Vakfı" ile ortaklaşa hazırlandığı, sürekli güncelleştirileceği belirtildi.

Dış İlişkiler Konseyi yetkilileri tarafından "tüm maddelerin uzmanlar tarafından dikkatli bir şekilde araştırılarak kaleme alındığı" ifade edilen ansiklopediye internette "www.terrorismanswers.com" adresinden ulaşılabiliyor.

Ansiklopedinin en çok okunan bölümleri arasında sırasıyla Usame bin Ladin, Taliban, El Kaide, Rusya, havayolu güvenliği, kişisel özgürlükler, askeri mahkemeler, Irak ve şarbonlu mektuplar ile Hamas ve İslami Cihat gibi terör örgütleriyle ilgili maddeler bulunuyor.

Ansiklopedide terörizmi destekleyen devletler arasında ilk sırada İran, sonra sırasıyla Irak, Suriye, Libya, Küba, Kuzey Kore ve Sudan sayıldı.

Terörizmin faaliyet alanı bulduğu zayıf devletler arasında ise Afganistan, Yemen, Lübnan, Somali, Endonezya, Kolombiya ve Filipinler yer aldı.

Sitede şarbon dahil biyolojik kitle imha silahları, sarin, VX ve hardal gazı gibi kimyasal silahlar ile nükleer silahlar hakkında da bilgi veriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!