İnternette açılan ilk alışveriş sitesi ne zaman hangi tarihte ortaya çıkmıştır?

Güncelleme Tarihi:

İnternette açılan ilk alışveriş sitesi ne zaman hangi tarihte ortaya çıkmıştır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2018 10:29

İnternette açılan ilk alışveriş sitesi, yeni bir çağın başlamasına olanak tanımıştır. Jeff Bezos'un önderliğinde 1994 yılında ortaya çıkan Amazon, E-Ticaret'in de atası olarak kabul edilmektedir. Dünyada internette açılan ilk alışveriş sitesi olarak bilinen Amazon'un ardından, birçok kuruluş ortaya çıkmış ve tüketim kültürüne yeni bir soluk getirmiştir. İşte, ilk alışveriş sitesinin kuruluşu ve merak edilen bazı bilgiler

Haberin Devamı

İnternet üzerinden alışveriş yapma imkanı sağlayan ilk internet sitesinin ardından E-Ticaret sektörünün oluşmasıyla sonuçlanan süreç, günümüzde de gelişmeye devam ediyor. İlk alışveriş sitesi olarak 1994 yılında Amerika'da faaliyete giren Amazon'un ardından gelişmeye devam eden sektör, günümüzde birçok alışveriş sitesinin kurulmasıyla sonuçlanmıştır. İşte, internette açılan ilk alışveriş sitesi hakkında bazı bilgiler

İNTERNETTE AÇILAN İLK İNTERNET SİTESİ

İnternette açılan ilk alışveriş sitesi, 1994 yılında Jeff Bezos tarafından hayata geçirilmiştir. Amazon isimli internet sitesini kuran Bezos, bu girişimini Amerika'nın Seattle şehrinde gerçekleştirmiştir.

Günümüzde alışverişi hızlı hale getiren internet ağı, 1994 yılında çok yeni olmasına rağmen ilk alışveriş sitesi açılarak, günümüzde sık kullanılan alışveriş sitelerinin rehberi olmuştur.

Haberin Devamı

Amazon ismi seçilmesinin nedeni, alfabetik sıralamada ön sıralarda çıkma düşüncesidir. Bu nedenle “A” harfi ile başlayan bir isim seçilmiştir. Günümüzde Amazon alışveriş sitesinde DVD, muzik CDsi, bilgisayar yazılımı, bilgisayar oyunu, elektronik eşya, aksesuar, mobilya gibi bir çok geniş yelpazede ürün satın alınabilmektedir.

Amazon ayrıca “kindle” isimli elektronik kitap okuyucusu ile çok satılan bir ürün piyasaya sürmüştür. Kindle ile internet üzerinden okunabilecek bir çok kitap arşivi mevcuttur.

Amazon.com üzerinden satın alınmış olan ürünün,kullanıcı tarafından tekrar Amazon.com üzerinde satışı mümkündür. Amazon.com, Alexa.com, a9.com, 43things.com, Audible.com, IMDb ve Twitch.tv gibi büyük İnternet şirketlerinin de sahibidir.

Hatırlayacağınız üzere ilk alışveriş merkezi (avm) Türkiye’de İstanbul’da Kapalı Çarşı ismi ile 550 yılı aşkın süredir hizmet vermektedir.

Günümüzde benzer şekilde bir çok alışveriş sitesi bulunmaktadır. İçerisinde ev tekstili, giyim, oto bakım ürünleri, mobilya vb. her çeşit ihtiyacı karşılayan internet siteleri bulunmaktadır. Bunlara bir örnek vermek gerekirse; “Onlarca kategoride yüz binlerce ürüne hızlı, kaliteli ve hesaplı bir şekilde ulaşmanın yeni yolu” sloganı ile internette yer alan; Alışverişin Yolu isimli site insanların ihtiyaçlarını hızlı biçimde karşılamaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!