İnternetle kız kacırdı

Güncelleme Tarihi:

İnternetle kız kacırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

İnternet çapkını Eyüp Kutlu, ‘chat’ yaparken kalbini çaldığı 15 yaşındaki Ankaralı H.E'yi, İstanbul'a davet etti. 1.5 ay boyunca eve hapsettiği H.E'yi, dedektif gibi izini süren babası kurtardı.

ÇANKAYA İlköğretim Okulu son sınıf öğrencisi H.E., pek çok yaşıtı gibi internet tutkunuydu. Chat sitelerine girip arkadaşlıklar kuruyor, bilgisayarın başında, klavyenin tuşlarına dokunarak, sanal ortamda saatlerce sohbet ediyordu. Beş ay önce, chat sitelerinde çıktı karşısına 23 yaşındaki Eyüp Kutlu. Havadan sudan, chat sohbetleri, zamanla chat flörtüne dönüştü. Tahtakale'deki tezgáhında saat satan Eyüp Kutlu ile ilköğretim son sınıf öğrencisi H.E., birbirlerine fena tutuldular.

Haydi gel mesajı

Bilgisayarın klavyesinden doğup, internet üzerinden akıp giden aşk dolu kelimeler, gün geldi yetmez oldu. Birbirlerini görmek, el ele tutuşmak istiyorlardı. İlk teklif, Eyüp Kutlu'dan geldi:

‘‘Haydi gel’’ diye mesaj geçti H.E'ye. ‘‘Bizde kalırsın. İstanbul'u gezdiririm sana.’’

Önce korktu H.E. Okulu daha bitmemişti. Ailesi, böyle bir geziye asla izin vermezdi.

Eyüp'ün ısrarlı mesajları, ardından telefonda fısıldadığı tatlı sözler sayesinde yendi korkusunu. Artık ondan başka hiç bir şey düşünemiyordu. Başına gelebilecek her şeye razıydı. Okulların kapanmasına bir ay kala, evden bir miktar para aldı. Kimseye haber vermeden, İstanbul otobüsüne bindi.

Avcılar'da 1.5 ay

Eyüp, internetle kaçırdığı H.E.'yi Esenler Otogarı'nda karşıladı. Birlikte, Avcılar'daki evine gittiler. Birkaç günlük kaçamak uzadıkça uzadı. Ailesinin kendisini merak edeceğini söyleyen H.E.'nin eve dönmek için yaptığı tüm girişimler, Eyüp Kutlu tarafın-dan kimi zaman tatlı sözlerle, evlilik masallarıyla, kimi zaman ise tehditle durduruldu.

Kızı, hiç bir haber bırakmadan kayıplara karışan mimar Salih E., haftalar süren çabaları sonunda, H.E.'nin izini buldu. Önceki gün Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Eyüp Kutlu'nun evine baskın düzenlediler. Babasına sarılırken hıçkırıklara boğulan H.E., sürekli ‘‘Beni affet baba. Sizi çok üzdüm. Böyle olacağını bilmiyordum’’ diyordu.

O şimdi hapiste

Gözaltına alınan Eyüp Kutlu, Küçükçekmece Adliyesi Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkartıldı. H.E ile internet üzerinden sohbet yaparken tanıştığını söyleyen Eyüp Kutlu, ‘‘Onu zorla evde tutmadım. Kendi isteğiyle benimle kaldı. Birbirimizi çok seviyorduk. Evlenmeyi düşünüyorduk’’ dedi. Chat çapkını Eyüp Kutlu, küçük yaştaki kızı alıkoymak iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çapkın ‘chat‘çiye baskın

Mimar Salih E., okulların kapanmasına bir ay kala kayıplara karışan kızını bulmak için Ankara polisinden yardım istedi. H.E.'nin fotoğrafı bulunan el ilanları bastırıp Ankara'da dağıttı. Ama hiçbir sonuç alamadı. Tek tek görüştüğü kızının arkadaşlarından birinin ‘‘İnternette bir gençle görüşüyordu’’ demesi üzerine, araştırmalarını H.E.'nin odasına kaydırdı.

Telefonu ele verdi

Tüm eşyalarını, defterlerini inceledi. H.E.'nin kitaplarından birinin arasından düşen küçük bir káğıt parçası, düğümü çözdü. Káğıtta yazan telefon numarası Avcılar'da Eyüp Kutlu adındaki bir gence aitti. Hemen İstanbul'a geldi Salih E., Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu. Asayiş ekiplerinin, Avcılar Ambarlı Mahallesi Beşevler Sokak 14/11 numaralı daireye düzenledikleri baskınla, H.E.'nin 1.5 ay süren kaçamağı sona erdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!