İnternetle bedava tatil 5 yıl sürecek

Güncelleme Tarihi:

İnternetle bedava tatil 5 yıl sürecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2001 14:37

Web sitesinde dünya turuna çıkmak istediğini ve insanlardan evlerinde ücretsiz kalmak için davet beklediğini yazan Hollandalı gencin seyahati sürüyor. Sitesi yayına girdikten sonra 67 ülkeden 2400 davet alan Ramon Stoppelenburg, turuna önümüzdeki beş yıl boyunca devam edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz Mart ayında evinden ayrılan genç, son altı ayda Güney Afrika'da safari yaptığını, bir İrlanda şatosunda kaldığını ve Norveç kıyılarında bir gemi yolculuğuna çıktığını belirtiyor.

Yolculuğu boyunca gittiği yerlerden haberler gönderen Stoppelenburg'un sitesi milyonlarca kişi tarafından ziyaret ediliyor. Siteyi tasarlarken "en fazla evime yakın kentlerde birkaç ay dolaşır, sonra dönerim" diye düşündüğünü söyleyen 24 yaşındaki Hollandalı, müthiş bir ilgi gördüğünü ifade ediyor.

Dünyanın dört bir yanından aldığı davetlerle yolculuğu tamamlamasının beş yıl süreceğini söyleyen Ramon, önceleri otostop yapmaya güvenmiş ama çoğu kez gittiği yerlerin yerel yönetimleri kendisine ücretsiz seyahat imkanı tanımış.

Kendisini davet eden herkesten bir hediye isteyen Hollandalı, bu hediyeyi bir sonraki kentte kendisine yardım eden kişiye veriyor. Gazetecilik öğrencisi olan Ramon Stoppelenburg, Güney Afrika seyahatini 10 Aralık'ta tamamlayarak İspanya'ya gitmeyi planlıyor.

İnternet seyyahının adresi:
http://www.letmestayforaday.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!