Internet evlendiriyor

Güncelleme Tarihi:

Internet evlendiriyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2001 22:40

Söz, nişan evlilik hazırlıkları yapanlar artık sanal dünya üzerinden de araştırma yapabilecek. moderngelin.com 'özel günlerle' ilgili tüm detayların yanı sıra danışmanlık hizmeti de veriyor. Siteye üye olanlar çeşitli firmalardan indirimler kazanıyorlar.

İnternet yeni fikirlerin çarpıştığı bir dünya. Her gün yeni bir dotcom kuruluyor ve batıyor. Kalıcı olmanın sırrı 'yatırımdan' çok 'yaratıcılıktan' geçiyor.

Moderngelin.com, gerçek dünyanın 'törensel hazırlıklarını' sanal dünyaya taşıyan ilginç bir girişimcilik örneği. Site, söz, nişan ve evlilik hazırlıklarını kolaylaştıracak tüm bilgileri içeriyor. Bu yıl 14 Şubat'ta online olan sitenin hedef kitlesi evlenme hazırlığı içinde olan tüm çiftler. Söz aşamasından balayı dönüşüne kadar danışmanlık hizmeti veren site, yaklaşık 17 bin çifte danışmanlık yapmış.

Moderngelin.com'un fikir sahibi Meltem Öksüm geleceğin internette olduğuna inanıyor. Öksüm İstanbul Üniversitesi Turizm ve Otelcilik mezunu. Üç yıl turizm ve organizasyon sektöründe çalıştıktan sonra kendi işini kurmaya karar vermiş. Moderngelin projesine başlamış. Öksüm bu portalı kurarak evlenecek çiftlerin hazırlık aşamasında zorlandıkları ve araştırma yapacak vakitlerinin olmadığı konularda destek olmayı amaçlıyor.

Site 'çöpçatanlık' amacı gütmüyor. Yalnızca 'aracı kurum' vazifesi görüyor. Ziyaretçilerini ilgili firmalara yönlendiriyor ve bu hizmetten ücret almıyor. Şirketin iş ortakları Setur, Damat Tween, Beyaz Fırın, Hüsniye Moda, Damla Mücevherat, Villa Sera, Fiyonk Organizasyon, ProWide, Şiir Catering. Bu firmalar site üyelerine yüzde 10-15 indirim yapıyor.

Meltem Öksün etkin bir içeriğe sahip olabilmek için siteyi yayınlamadan önce dokuz aylık bir ön çalışma ve yaklaşık 65 bin dolarlık yatırım yaptıklarını belirtiyor. Ziyaretçileri yormamak için 'üç tıkla' istediklerine ulaşmaları sağlanmış. Geniş veri tabanı sayesinde evlilik hazırlığı yapan kişiler damatlıktan gelinliğe, düğün yerinden nikah şekerlerine, balayı yerlerinden düğün pastasına kadar çok çeşitli konularda bilgi alabiliyorlar.

Moderngelin'in Temmuz ayı sayfa tıklanma sayısı 100 bini aşmış. En son proje ise yeni evlilere balayı tatili hediyesi. 2.10.2001 ile 15.01.2001 tarihleri arasında evlenen çiftler arasında yapılacak çekilişte bir çift Setur'la Marmaris Mares Hotel'de 1 haftalık balayı tatili kazanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!