İnternet bağlantılı ilk bank

Güncelleme Tarihi:

İnternet bağlantılı ilk bank
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2001 12:47

İngiltere'de dünyanın ilk internet bağlantılı bankı üretildi. "Siber-bank" olarak tanımlanan ve Suffolk kentindeki şehir parkına yerleştirilen banklar aynı anda dört kişinin internete bağlanmasını sağlıyor. Banklar kent halkının ve turistlerin ilgisini çekiyor.

Haberin Devamı

Microsof'un MSN servisi tarafından üretilen sistem, deneme amaçlı olarak üç ay boyunca ücretsiz kullanılabilecek. Kullanıcılar dizüstü bilgisayarlarını bankın kolunun altındaki modemlere bağlayarak internete girebilecek.

Yerel yönetim ve Microsoft'un ortaklığıyla gerçekleştirilen internet bağlantılı bank projesini ilk deneyen kentin belediye başkanı Brian Bagnall oldu. Banktan bir e-mail gönderen başkan "İnsanlar 11. yüzyıldan kalma bir manastır alanına, 21. yüzyıla ait bir siber-bank yerleştirdiğimizi görünce şaşırabilir" dedi.

İnternet bağlantılı bankın, yemek molası veren ofis çalışanları, çocukları parkta oynarken online alışveriş yapmak isteyen kent halkı ve yaz mevsimi boyunca kenti ziyaret eden turistler tarafından kullanılması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!