İnternet aşkının uğruna şirketini dolandırdı

Güncelleme Tarihi:

İnternet aşkının uğruna şirketini dolandırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2008 00:00

Turizm şirketinin muhasebecisi, internette tanışıp áşık olduğu erkeğe, şirket kasasından 3 milyon 200 bin YTL gönderdi. Sevgililer 12’şer yıl hapis istemiyle yargılanıyor.

MUHASEBECİ Özlem Yoğurtçu, internette tanışıp áşık olduğu Özgü Atamer’e, çalıştığı şirketin kasasından 10 ay boyunca para gönderdi. 3 milyon 200 bin YTL’ye ulaştığı belirlenen dolandırıcılık nedeniyle Yoğurtçu, sevgilisi ve kendilerine yardım eden 5 kişi tutuklandı. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, sanıklar hakkında "nitelikli dolandırıcılık" ve "sahtecilik" suçlarından 12’şer yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. İddiaya göre bir turizm şirketinde 12 yıldır muhasebecilik yapan Özlem Yoğurtçu, geçen yıl internette tanıştığı Özgü Atamer’e vermek için şirket kasasından her hafta yüklü miktarda para çekti. Özgü Atamer, Yoğurtçu’dan düzenli olarak para almak için bir şoför tuttu. Şirkette yapılan incelemede dolandırıcılık ortaya çıktı. Yoğurtçu savcılık ifadesinde, "Arkadaşlık sitesinde tanışıp birlikte olduğum Özgü, benden yüklü miktarda para istedi. Borç olarak verebileceğimi söyledim. Şirket hesabından çekip gönderdim. O parayla kendisine cip almış. Daha sonra cipi ipotek ettirip bankadan kredi çekti, o parayı bana geri verdi. Daha sonra elden de para verdim. Çalıştığım şirket yüklü miktarlarda ihale aldığı için yakalanmadım. Her şeyi Özgü’ye áşık olduğum için yaptım" dedi.

Bana áşık oldu

Bu ifadeyi kabul etmeyen Özgü Atamer ise "Bir kere para aldım, onu da geri verdim. Bana áşık oldu. Ona karşılık vermeyince de böyle bir yalan uydurdu" iddiasında bulundu.

4 daire ve Porsche cip almış

Yapılan araştırmalarda Özgü Atamer’in, sevgilisinin gönderdiği parayla Florya, Ataköy ve Bakırköy’de dört daire ile Porsche cip aldığı ortaya çıktı. Bayrampaşa’da da bir kafeye ortak olan Atamer’in tüm mal varlığını da cipi satın aldığı galericinin üzerine yaptığı belirlenmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!