İnternet aşkı sinemada

Güncelleme Tarihi:

İnternet aşkı sinemada
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

İnternet'in günlük yaşamımıza, hatta aşk yaşamımıza bile girdiğinin açık bir kanıtı olan Mesajınız Var (You've Got Mail) adlı film, 29 Ocak'ta Avrupa ve Türkiye'de aynı anda vizyona giriyor. Amerika'da 18 Aralık tarihinde gösterilmeye başlayan film, orada 24 günde toplam 90 milyon dolar hasılat yaptı.

Yönetmenliğini Nora Ephron'un yaptığı Mesajınız Var, e-mail çağında geçen romantik bir komedi... Er Ryan'ı Kurtarmak (Saving Private Ryan) adlı II Dünya Savaşı'nı anlatan filmde, bir ailenin 4 oğlundan sağ kalan tek çocuğunu kurtarma görevine gönderilen bir yüzbaşıyı başarıyla canlandıran Oscar ödüllü aktör Tom Hanks ve Melekler Şehri (City of Angels) filminde bir meleğin aşık olduğu doktor kadını canlandıran Meg Ryan filmin başrol oyuncuları... Sevginin Bağladıkları (Sleepless in Seattle) ve Joe Yanardağa Karşı (Joe vs. the Volcano) filmlerinden sonra Mesajınız Var'da biraraya gelen Tom Hanks ve Meg Ryan filmde gerçek yaşamda birbirine rakip ama bilgisiyar ortamında aşık olan Joe Fox ve Kathleen Kelly adlı iki kitapçıyı canlandırıyor. Bu film Nora Ephron, Tom Hanks ve Meg Ryan'ın ise ikinci biraraya gelişleri. Aynı üçlü 1993 yılın başarılı filmi Sevginin Bağladıkları (Sleepless in Seattle) filminde de birlikte çalışmışlardı.

Filmin senaryosu Nore Ephron ve Delia Ephron'a ait... Bu ikilinin yazdığı senaryo, Miklos Laszlo'nun Parfümeri adlı tiyatro eseri üzerine kurulu The Shop Around the Corner adlı klasik Ernst Lubitsch komedisine dayanıyor.

Filmi orijinal filmdeki klasik mektuplaşmadan alıp, Internet dünyasına taşıma fikri yapımcı Lauren Shuler Donner'dan gelmiş. Shuler Donner, gizli bir arkadaşlığın modern versiyonunun e-mail ortamında siber postane olacağını düşünmüş.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!