Intel, önyükleme süresini kısaltıyor

Güncelleme Tarihi:

Intel, önyükleme süresini kısaltıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2005 11:09

Intel, PC’lerde önyükleme (boot) olarak adlandırılan can sıkıcı başlangıç işlemleri süresini Robson adını verdiği bir yöntemle kısaltmayı planlıyor. Intel’in tanıtımını yaptığı sistem, işletim sisteminin başlayabilmesi için gerekli bilgileri, sabit disk yerine, daha hızlı bir depolama birimi olan flaş bellekten alarak PC’lerin daha hızlı çalışmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Intel’in tanıtımını yaptığı Robson isimli sistem rahatsız edici ‘boot’ süresini kısaltıyor. Bir flaş bellek ve Intel yazılımından oluşan sistem, önyükleme için gerekli bilgileri görece yavaş olan sabit disk yerine, daha hızlı erişim süresi ve aktarım hızlarına sahip olabilen flaş tabanlı belleklerden alıyor. Bu sayede bilgisayar daha hızlı bir şekilde başlayarak kullanılabilir hale geliyor.

 

Intel tarafından yapılan açıklamada, bir Robson flaş kartı 64 MB ile 4 GB arasında değişen depolama alanına sahip olabiliyor. Depolama alanının daha fazla olması, Robson sisteminden faydalanan yazılımların da daha fazla olması ve dolayısıyla daha hızlı çalışan bir bilgisayar anlamına geliyor.

 

Haberin Devamı

Hızda genel artış

 

Taipei’de düzenlenen Intel Developer Forum’da tanıtılan sistemin karşılaştırmalı önyükleme süreleri hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. Fakat Intel yetkilileri, kullanıcıların bilgisayarlarındaki “On” tuşuna bastıkları anda sistemin çok daha hızlı bir şekilde açılacağını vurguladılar. Intel yetkilileri, sistemin ayrıca ‘uyku modu’ işlemlerinde de hız avantajı sağladığını ve flaş belleğin boyutuna göre sistemde azımsanamayacak derecede genel hız elde edileceğini ekledi.

 

Pahalı bir depolama birimi olarak bilinen flaş kartlar kısa erişim sürelerine ve ver aktarım hızlarına sahip bulunuyor ve gün geçtikçe PC pazarında kendine daha fazla yer ediniyor. Geçtiğimiz ay, bellek piyasasının önde gelen üretici ve geliştiricilerinden Samsung, 2GB’lık flaş bellek yongası geliştirdiğini duyurmuştu. Samsung yaptığı açıklamada, bu yongayla 32 GB’a kadar varabilen flaş belleklerin önümüzdeki yıl içinde piyasaya çıkacağını eklemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!