'İnsanlık Anıtı' bir ay içinde yıkılacak

Güncelleme Tarihi:

İnsanlık Anıtı bir ay içinde yıkılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2011 10:22

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “ucube” dediği, heykeltıraş Mehmet Aksoy’a ait “İnsanlık Anıtı”nın yıkılması için Kars Belediyesi tarafından teknik heyet oluşturuluyor. Teknik heyetin çalışmalarını bir ay içinde tamamlayacağı ve heykelin yıkılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Gazetesi'nden Selda Güneysu'nun haberine göre, Başbakan Erdoğan’ın “ucube” benzetmesinde bulunduğu Kars’taki “İnsanlık Anıtı” heykelinin yıkılması için çalışmalara başlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kars Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre heykel bir ay içinde yıkılacak. Kars Belediyesi’nce heykelin yıkımı için oluşturulan teknik heyetin içinde de başta arkeologlar olmak üzere, mühendisler ve Anıtlar Yüksek Kurulu’ndaki uzmanlar bulunuyor.

 

350 TON AĞIRLIĞINDA

 

Belediye de heykelin yıkımı için gerekli araç gereci sağlayacak. Teknik heyette yer alacak kişilerin belirlenmesinin ardından da yıkım için ihale açılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, 35 metre yüksekliğinde ve 350 ton ağırlığındaki anıtın yıkımının kolay bir iş olmadığı, anıtın sit bölgesine yapılmış olduğundan yıkımı sırasında bölgeye zarar verilebileceğini belirtiyor. Kars Belediyesi yetkilileri de sit bölgesine zarar vermemek için teknik heyet oluşturulduğunu savunuyor.

 

Haberin Devamı

Öte yandan anıtla ilgili tartışmalar başgösterdiğinde, anıta Karşıyaka Belediye Başkanı CHP’li Cevat Durak sahip çıkmıştı. Durak ve beraberindeki heyetin bugün anıtın taşınmasıyla ilgili olarak Kars’a gideceği öğrenildi. Ancak Kars Belediyesi yetkililerine göre, heykelin İzmir’e taşınması ağırlığı ve yüksekliği nedeniyle “olanaklı değil.” Bu nedenle de heykel en az bir ay içinde yıkılacak.

 

   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!