'İnsanlığım acıyor'

Güncelleme Tarihi:

İnsanlığım acıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2016 00:12

CHP milletvekillerinden oluşan heyet, PKK terör örgütüne karşı operasyonların sona erdiği Cizre’ye gitti.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok ve CHP milletvekilleri Fikri Sağlar, Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker ve Fatma Kaplan Hürriyet, çatışmaların yaşandığı Cudi Mahallesi’ne de giderek, operasyon düzenlenen bodrum katları inceledi. Zeynep Altıok izlenimlerini Hürriyet’e şu sözlerle anlattı:

CHP’NİN ÜÇ ADIMLI ÖNERİSİ
Cizre’de gördüklerimizi sözcüklerle ifade etmekte zorlanıyorum. Adeta insanlığım acıyor. Büyük bir toplumsal yarılmanın eşiğindeyiz. CHP olarak en önemli önceliğimiz çatışmasızlık ortamının yaratılması için gerekli adımların atılması ve barış için tüm gerçeklerin hukukun üstünlüğü çerçevesinde ortaya çıkmasının sağlanmasıdır. 30 yılı aşkın çatışma bile bugünkü yıkım ve kopuşa dönüşmemişti.
Biz ne çatışma ne de siyasi ikbal odaklı ikili diyaloglarla bu işin olamayacağını hep birlikte deneyimledik. Çözüm için üç adımlı önerimiz; Meclis çatısı altında eşit temsiliyetle ve şeffaflıkla çalışacak bir Toplumsal Mutabakat Komisyonu; bu siyasi boyutu, bir Ortak Akıl Heyeti; bu toplumsal boyutu ve bir Gerçeklerle Yüzleşme Komisyonu; bu da insani boyutu.”

CHP’li Sağlar da “Cizre’de bu kadar ağır bir tahribatın yaşanabileceğini aklımın ucundan geçirmiyordum. Gördüğüm manzara, Suriye’de yaşananlardan farksız” dedi.

Heyet, PKK’nın bombayla saldırdığı Nusaybin’deki polis lojmanlarına da gitti. Emniyet Müdürlüğü ve Kaymakamlığı da ziyaret eden heyet, başsağlığı diledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!