İnsan kaçakçılğı operasyonunda milletvekili adayına gözaltı

Güncelleme Tarihi:

İnsan kaçakçılğı operasyonunda milletvekili adayına gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2011 10:25

Türkiye ve İtalya polisince ortaklaşa yapılan çalışmalar sonucunda düzenlenen operasyonda, insan kaçakçılığı yaptığı öne sürülen 9 kişi yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının koordinasyonunda Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda, Türkiye'ye yasa dışı yollardan giren kişilerin İtalya'ya geçişini sağlayarak “uluslararası insan kaçakçılığı” yapan suç örgütünün varlığı tespit edildi.

Elebaşılığını Muammer K'nin yaptığı suç örgütüne yönelik olarak 7 Mayıs 2010'da çalışma başlatıldı. 7 operasyon sonucunda, yabancı uyruklu 277 kaçak sınır dışı edildi.

Şebekenin İtalya'da bağlantıları olduğunu tespit eden Muğla polisi, İtalya polisiyle irtibata geçti. Suç örgütünün kaçakları yasa dışı yollardan gemilerle Ege sahillerinden İtalya kıyılarına naklettiğinin tespit edilmesi üzerine, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca İtalya'nın Lecce Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin katılımıyla toplantı yapıldı.

Zanlıları 1 yıl süreyle teknik ve fiziki takibe alan polis, şebeke üyelerinin kimlikleri ve adreslerini belirledi.

Suç örgütüne yönelik olarak 25 Mayıs 2011'de Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İzmir, Antalya, Kocaeli, Muğla ve İstanbul'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, Muammer K. ile bir partinin Yalova milletvekili adayı Zafer D, bir şirketin yönetim kurulu başkanı Z.G, ile M.Ç, R.R, H.G, G.G, H.M.C. ile E.G. gözaltına alındı.

Kaçakları İtalya'ya götüren, örgüt üyesi olduğu iddia edilen C.D, K.Y, A.C, S.B ve M.E, İtalya adli makamlarınca tutuklandı.

Örgüt lideri Muammer K'nin Muğla'daki yat limanlarında 2 teknesinin bulunduğu, bunları kaçakları sevk etmekte kullanacağı belirlendi. Muammer K'nin çoğu insan kaçakçılığından olmak üzere 11 suç kaydı bulunduğu, M.Ç'nin de 4 suç kaydı olduğu tespit edildi.

Zanlıların, sorgunun ardından “insan kaçakçılığı yapma” suçlamasıyla Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!