İnönü: Yeni parti oluşumunun hiçbir yerinde olmayacağım

Güncelleme Tarihi:

İnönü: Yeni parti oluşumunun hiçbir yerinde olmayacağım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2001 01:54

Sol'da yeni oluşumun lideri olarak bakılan Prof. Dr. Erdal İnönü, ‘‘Ancak ben bu oluşumun hiçbir yerinde bulunmayacağım. Arkadaşlarım çok üzüleceklerdir; Ama beni bir yeni parti lideri diye görmesinler’’ dedi.

Solda yeni oluşumun liderliği için adı geçen Prof. Dr. Erdal İnönü, dün lider olmayı düşünmediğini ‘‘İnsanlar çok iyi niyetle benden birşeyler bekliyorlar ama yeni bir parti kuruluşunda ben birşey olmayacağım’’ sözleriyle açıkladı.

Yeni Arayışlar Girişimi'nin düzenlediği ‘‘Nasıl Bir Türkiye, Nasıl Bir Siyaset?’’ konulu konferans veren İnönü, yeni oluşum çalışmalarının epey ilerlediğini ve kurucuları belirleme safhasına geldiklerini belirtti.

Türkiye'nin nasıl iyi yönetileceğinin cevabının, demokratik katılımda olduğunu anlatan İnönü, babası İsmet İnönü'nün dediği gibi ‘‘her kuşağın ülkesiyle ilgili bir heyecanı’’ olduğunu, kendi kuşağının da, Türkiye‘nin çağdaş ülkelerin doğrultusuna gelmesi için çalıştığını belirtti.

YENİ İNSANLAR LAZIM

Erdal İnönü, Sol’daki yeni oluşumun, bugünkü ihtiyaçlara cevap verecek yeni sloganları olması gerektiğini de belirtti.

Yeni oluşum çalışmalarının epey ilerlediğini ve kurucuları belirleme safhasına geldiklerini de belirten İnönü, böyle bir oluşumun liderliğinde bulunmayacağını açıkladı. İnönü, yeni bir partide bilinen siyasilerin değil, yeni insanların yer alması beklentisi bulunduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

HAVAYA GİRİYORUM

‘‘Burada bir çelişki var. Yeni insanlar istiyorlarsa benim ne işim var? Bu partide yeni insanlar istiyoruz ve arıyoruz. Benim bu yaştan sonra yeni bir parti kuruluşunda görev almam doğru değil. Bunu burada ilk defa açıklıyorum; insanlar çok iyi niyetle benden birşeyler bekliyorlar. Ben de bu havaya giriyorum. Ama yeni bir parti kuruluşunda ben birşey olmayacağım.

Elimden gelen fikri yardımı yaparım. Arkadaşlarım çok üzüleceklerdir ama beni bir yeni parti lideri diye görmesinler. Size yeni insanlar bulunur. Arayın, bulun diyorum.’’


O CEP, VAKFIN CEBİ

Konferans salonundaki dinleyicilerinin ‘‘Biz sizin dürüstlüğünüze inanıyoruz. Bu yüzden kayınbirader ve vakıf olayını da bir açıklığa kavuşturur musunuz?’’ şeklindeki sorularına da Erdal İnönü, ‘‘Şirkette benim borçlu bir durumum yok’’ diye yanıt verdi. İnönü, ‘‘Ancak eşim kefil olmuştu. Vakıf kurmak, sahip olduğunuz bir malı kamu malı haline getirmek demek. Vakıftan malları geri almak diye birşey söz konusu değil. Yalıyı vakfa, vakfın kira gelirini cebe attığım şeklinde söylentiler var. O cep yine vakfın cebi. O gelir yine vakfın geliri’’ diye yanıt verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!