İnönü olmasaydı Rus kolhozundaydın

Güncelleme Tarihi:

İnönü olmasaydı Rus kolhozundaydın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2010 00:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “İnönü olmasaydı, Stalin’in ordularının Rus kolhozlarına göndereceği çocuklarımızı nasıl bir gelecek bekliyor olurdu?” diye sorarak, Başbakan’a “İnönü olmasaydı kolhozlarda olurdun” mesajı yolladı.
* Kolhoz: Kolektif tarım çiftliği

Baykal, dünkü grup toplantısında şöyle konuştu:

Büyük cahillik var

- Bugün Rize Güneysu’daki çocuklarımız İsmet İnönü’nün Türkiye’ye getirdiği çayın üretimi sayesinde kazanılmış helal paranın yetiştirdiği çocuklardır. Bu insana karşı şükran duygusundan vazgeçtik, en azından terbiyesizlik yapmamak çok mu güç? Ki bu sözlerin ardında kötü niyet var büyük bir cahillik de var.

Cumhuriyeti sevmiyor

- Hitler’den kaçan bilimadamları o tarihlerde sığınmak için İsmet İnönü’nün başında olduğu Türkiye’yi seçtiler. Bunları mı anlatacağız Başbakan’a? Bu olay Başbakan’ın zihin haritasını bir kez daha ortaya koydu. Dünyanın neresinde, ülkenin 2’nci tarihi şahsına ‘Hitler’ denir. Sevmiyor; devleti, cumhuriyeti, demokratik fikir akımını sevmiyor. Sormak istiyorum. Eğer İnönü Hitler ise Atatürk neydi? Hindenburg (Hitler öncesi Almanya Cumhurbaşkanı) mudur? Eğer İnönü Hitler ise Türk milleti nedir? Şaşkın! İnönü’ye hakaret ettiğini sanıyor, Türk milletine hakaret ediyor.

Elini İnönü’den çek

- Sayın Başbakan elini ve dilini İnönü’nün bıyıklarından çek. Eğer İnönü dönemiyle ilgili bir hesabın varsa -kendisinin öleli 40 yıl olmuş- gel benimle hesaplaş. Başbakan, İnönü’nün sözlerini de sevmiyor. Hatırlayacaksınız, İnönü ‘Bir ülkede namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmalı’ demişti. Anlaşılan Sayın Başbakan bunu da sevmiyor.

1 Mart benzetmesi

- Bir an düşünün, o gün 1 Mart tezkeresini savunan zihniyet iş başında olsaydı Irak’ta 1 milyon Müslüman’ın ölmesine destek vermeyi içine sindiren zihniyet iş başında olsaydı ne olurdu? İnönü, Hitler’in ordularını da Stalin’in ordularını da Anadolu’nun topraklarına sokmamayı başarmış insandır.

Tümüne ‘Evet’ deriz

- Meclis tarihi bir güne tanıklık etti. Kritik 2 madde de umut ediyorum ki, parlamentonun vatanseverliği karşılığını bulacaktır. Eğer o maddeler de düşerse ne olacak? Biz katılmıyoruz; nihai oylamada 367’nin altında kalacak ve maddeler referanduma gidecek. Gereksiz yere 100 trilyon harcanmasına hiçbirimizin gönlü razı olmaz. Eğer o 2 madde de düşerse; tümü üzerindeki oylamada ‘Evet’ oyu kullanırız. Bu iyi niyetli politikamızın son aşamasıdır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!