İnönü kimi işaret etti?

Güncelleme Tarihi:

İnönü kimi işaret etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2001 01:59

Erdal İnönü'nün önceki gün parti kurmaktan vazgeçtiğini açıklarken, ‘‘Bu işi yapacak genç ve yeni insanlar var’’ vurgulamasını, sol kanatta herkes kendi üzerine almaya başladı.

Birbiriyle çatışan 6 gruba bölünen yeni particiler arasında Murat Karayalçın, Fikri Sağlar ve Ercan Karakaş liderlik için harekete geçmeye hazırlanıyor. Ancak kulislerde ‘şemsiye lider’ olarak Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Tosun Terzioğlu'nun adının öne çıkabileceği seslendirilmeye başlandı. Terzioğlu ise dün böyle bir niyeti olmadığını, İnönü'yle de uzun zamandır görüşmediğini söyledi.

YİNE EŞİ CAYDIRDI

Erdal İnönü'
nün, neden son anda partiyi kurmaktan vazgeçtiği konusunda Ankara kulislerinde çeşitli senaryolar üretiliyor. En gözde senaryo, İnönü'nün vazgeçmesinde yine eşi Sevinç İnönü'nün etkili olduğu yolunda. Aileye yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, Sevinç İnönü, eşinin yeniden parti kurarak siyasete dönmesine baştan beri karşı çıktı. Ancak yoğun ısrarlar sonucu Erdal Bey'in ‘olabilir’ düşüncesine girmesi üzerine Sevinç İnönü, karşı çıkışını bir ara yumuşattı. Ancak kardeşiyle birlikte sahibi oldukları şirketin banka borçları nedeniyle evlerine haciz gelmesi, İnönüler'de büyük travmaya neden oldu. Belgelerin basına yansıması ve bankaların da alacaklarını tahsil edebilmek için uğraşlarını artırmaları üzerine Sevinç ve Erdal İnönü, parti kurma işini yeniden değerlendirdi. Sorunlu şirketin yöneticisi olan Sevinç Hanım'ın küçük kardeşi Selim Sohtorik de eniştesinin parti kurmasına karşı çıktığı için geçtiğimiz aylarda Deniz Baykal'la gizlice buluşmasına aracılık yapmıştı. Ailenin diğer önemli ismi Gazeteci Metin Toker de baştan beri İnönü'nün politikaya dönmesine karşı çıkıyordu. Bunlara Ömer İnönü de katıldı.

Bu arada Ertuğrul Günay CHP yönetimine çağrı yaparak, İnönü'nün vazgeçmesinin, yeniden bütünleşme yönünde bir fırsat olarak kullanılmasını istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!