İnlerine girilmiştir

Güncelleme Tarihi:

İnlerine girilmiştir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2015 00:35

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, devletin üst düzey yetkililerinin kriptolu telefonlarının dinlenmesine yönelik dün sabah başlatılan operasyonun ardından yaptığı ilk açıklamada, “Nasıl dün Gezi’nin, 17-25 Aralık’ın aslında ne olduğu ortaya çıktı, çıkıyor. Eteklerde daha çok gizli şeyler var. Hepsi dökülüyor. Artık inlerine girilmiştir” dedi.

Haberin Devamı

Enerji Piyasaları Zirvesi’nde konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

BAKANIN DİNLENMESİ BOŞUNA DEĞİL

Enerji Bakanımızın telefon görüşmelerinin dinlenmesi, bunların bir yerlere servis edilmesi boşuna değildir. Bunun üzerinde durmamız gerekir. Türkiye’nin enerji politikalarıyla ilgili detayları içeren görüşmelerin dinlenip medya aracılığıyla cümle aleme servis edilmesi herhalde habercilik çabası olarak değerlendirilebilecek bir konu değildir. Nitekim Türkiye’yi ekonomik olarak kıskaca almak isteyenlerin önce finans ve inşaatla birlikte, enerji sektörüne, o alanda yatırım yapan işadamlarımıza yöneldiğini görüyoruz. Gezi olayları sırasındaki ekonomiyi durdurma çağrısı, meselenin ağaç olmadığını, asıl niyetin çok farklı olduğunu ortaya koyan ipuçlarından biriydi. Aynı şekilde 17-25 Aralık darbe girişimde hedef alınan, çökertilmek istenen isim ve firmalar da bu girişimin gerisindeki gerçek niyeti ortaya koyuyordu. Türkiye’nin TANAP gibi, Kuzey Irak petrollerini Ceyhan’dan dünyaya satışı, Akkuyu ve Sinop nükleer santrallerı gibi enerji projelerinin kimleri, niçin rahatsız ettiğini gayet iyi biliyoruz. Hatta Çözüm Süreci’ne yönelik provokasyonların bir kısmının da gerisinde benzer dertlerin olduğunu çok net
görüyoruz. Hiç kimse kusura bakmasın, açık ve net söylüyorum: Türkiye ekonomide ve demokraside gelişmeye, büyümeye, 2023 hedefleri doğrultusunda adım adım ilerlemeye devam edecektir. Bizim, 77 milyon insanımıza sözümüz var.

ÇOK ŞEYLER DÖKÜLECEK

Türkiye’nin, 3-5 milyar dolarlık finans manipülasyonuyla kurgulanmış siyasi krizlerle, 3-5 bomba patlamasıyla rayından çıkartıldığı, istikameti değiştirildiği günler geride kaldı. O eski Türkiye’ydi. Bu numaralara bizim de milletimizin de artık karnı tok. Yeni Türkiye’nin istikametini millet belirliyor. Millet iradesi dışındaki her uğraş beyhudedir. Nasıl dün Gezi’nin, 17-25 Aralık’ın, aslında ne olduğu ortaya çıktı çıkıyor, daha çok şeyler dökülecek. Eteklerde daha çok gizli şeyler var. Hepsi dökülüyor, dökülmeye devam edecek. Bütün bunlar karşısında gerekeni yapıyoruz, yapacağız.

DEVLET GİYSİLERİYLE BOMBA KOYANLAR

Cizre’de tezgahlanmaya çalışılan oyunu biliyoruz, tedbirimizi alıyoruz. Bu devletin resmi giysileri içerisinde olan, bu devletin zırhlı araçlarıyla caddenin kenarına bombayı koyanları görüyor musunuz? Arkasından yine devletin bir başka görevlisi bunu yakalayabiliyor, hamdolsun. Artık inlerine girilmiştir. Ülkemizi uluslararası alanda terörle özdeşleştirme çabalarının aslında hangi dertlerden, hangi sıkıntılardan kaynaklandığını gayet iyi biliyoruz. Türkiye’yi yolundan, alıkoymak için içeride ve dışarıda hangi çevrelerin ittifak içinde olduğunun gayet iyi farkındayız. Hangi kazanlarda, hangi fitnelerin kaynatıldığını, kimlerin bunların ateşine odun
taşıdığını da önüyle arkasıyla çok iyi görüyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!