İngiltere'ye ‘terör zanlısına kötü muamele’ eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

İngiltereye ‘terör zanlısına kötü muamele’ eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2006 13:18

Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi, İngiltere'de terör zanlılarına uygulanan şartlardan kaygı duyduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Komite tarafından yayınlanan raporda, komite üyelerinin kasım ve temmuzda Londra'daki Paddington Green karakolunu ziyaretleri sırasında, terörist olduklarından şüphelenilerek gözaltına alınan kimselerin tutukluluk şartlarının hiç de iyi olmadığını tespit ettiği belirtildi. Tutuklulara kötü muameleden söz edilmeyen raporda, bazı tutukluların sadece tevkif sırasında kendilerine sert davranıldığını söylediği kaydedildi.

2001 yılında kabul edilen terörle mücadele yasası kapsamında gözaltına alınan zanlıların gözaltı sürelerinin, mahkemeye bile çıkarılmadan uzatıldığı belirtilen komite raporunda, Paddington Green merkezinin birkaç günü aşan gözaltı süreleri için uygun olmadığı da vurgulandı.

Raporda, bazı cezaevlerinde özürlü terör sanıkları bulunduğu da hatırlatılarak, örneğin Belmarsh cezaevi hücrelerinin engelli tutuklular açısından uygun bir yer olmadığına işaret edildi.

Haberin Devamı

Full Sutton ve Long Martin cezaevlerinde de incelemelerde bulunan komitenin raporunda, “buraların terör zanlılarının gelişine hazırlanmamış olduklarının açıkça görüldüğü” kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!