İngiltere'nin 50 yıllık UFO belgeleri kamuoyuna sunuldu

Güncelleme Tarihi:

İngilterenin 50 yıllık UFO belgeleri kamuoyuna sunuldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2013 09:46

İngiltere Savunma Bakanlığı, UFO birimine gönderilen ihbarları gün ışığına çıkardı.

Haberin Devamı

İngiltere hükümeti ülkedeki UFO ihbarlarını soruşturan birimi 2009 yılında "potansiyel bir tehdit" olmaması nedeniyle kapattı. 50 yılı aşkın süre hizmet veren birimin kapatılmasına gerekçe olarak "bir kaynak israfı" olması gösterildi.

Memur Carl Mantell, dönemin Savunma Bakanı Bob Ainsworth'e "Bu bir kaynak ve işgücü israfıdır" diye rapor sundu. Birimde çalışan memurun da başka bir göreve atandığı belirtildi.

Savunma Bakanlığı’nda çalışan memurlar topluma, “Pek çok insanın düşündüğünün aksine, Savunma Bakanlığı UFO’lar, uçan daireler veya varlıkları henüz kanıtlanmayan uzaylılar ile ilgili herhangi bir uzmanlığa sahip değil” açıklamasını yaptı.

Bugün açıklanan belgelere göre birime gelen ihbarlar yalnızca UFO görüntüleriyle ilgili değil. Bazı kişiler bu birime, uzaylılarla iletişime geçtiklerini ihbar ederken bir kişi evinde uzaylı ile birlikte yaşadığın iddia etti.

Haberin Devamı

Savunma Bakanlığı 2000-2007 yılları arasında UFO birimi aracılığıyla, yılda ortalama 150 ihbar aldığını açıkladı.

2007 yılında gelen ihbarlardan birinde, arkadaşlarıyla kamp yapan bir adam köpeğinin, arabasının ve çadırının bir UFO tarafından alındığını iddia etti.

İngilterenin 50 yıllık UFO belgeleri kamuoyuna sunuldu

Yayınlanan belgeler arasında bir çocuğun yazdığı bu mektup da var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!