İngiltere'de Titanic'e ödül yok

Güncelleme Tarihi:

İngilterede Titanice ödül yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

İngiltere Akademi Ödülleri'nin bu yılki sahipleri belli oldu. Londra'da, Grosvenor House'ta yapılan ödül töreninde ‘‘The Full Monty’’ (Anadan Doğma) en iyi film ödülünü kazanırken 11 Oscar kazanan ‘‘Titanic’’ filmine hiçbir ödül verilmemesi dikkat çekti.

Aktör Robert Carlyle, ‘‘The Full Monty’’ filmdeki rolüyle en iyi erkek oyuncu, Tom Wilkinson ise aynı filmdeki rolüyle en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü kazandı. En iyi yönetmen ödülünü, ‘‘William Shakespeare's Romeo and Juliet’’ adlı filmiyle Baz Luhrmann alırken, en iyi kadın oyuncu ödülüne ‘‘Mrs. Brown’’daki rolüyle Judi Dench değer bulundu.

Gary Oldman, ‘‘Nil By Mouth’’ adlı filmle en iyi orijinal senaryo ödülüne layık görüldü. ‘‘Yaratık’’ (Alien) filmlerinin Teğmen Ripley'si ünlü yıldız Sigourney Weaver, ‘‘The Ice Storm’’ (Buz Fırtınası) filmindeki rolüyle en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü kazandı. Oscar ödüllü ‘‘As Good As It Gets’’ (Benden Bu Kadar) ve ‘‘Good Will Hunting’’ (Can Dostum) filmleri, İngiltere'de zamanında gösterime girmediği için değerlendirmeye alınmadı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!