İngiltere'de Bafta heyecanı

Güncelleme Tarihi:

İngilterede Bafta heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2002 13:51

İngiliz sinemasının en saygın ödülü olan Bafta Ödülleri'nin (British Academy Film Awards) adayları açıklandı. En büyük mücadele her ikisi de12 dalda aday gösterilen Yüzüklerin Efendisi ve Kırmızı Değirmen arasında geçecek gibi görünüyor.

Haberin Devamı

En iyi aktör dalında mücadele, Yüzüklerin Efendisi'ndeki rolüyle Sir Ian McKellen, A Beautiful Mind  (Akıl Oyunları) ile Russell Crowe ve The Shipping News ile Kevin Bacon arasında geçecek.

Kırmızı Değirmen'deki rolüyle Altın Küre kazanan Nicole Kidman bu kez The Others (Diğerleri) ile kadın oyuncu dalında aday. Rakipleri arasında In the Bedroom ile Sissy Spacek, Amelie'deki rolüyle Audrey Toutou ve Bridget Jones'un Günlüğü ile Rene Zellwegger var.

Robert Altman'ın Gosford Park adlı filmi tam dokuz dalda Bafta'ya aday. Jean Pierre Jeunet'nin Amelie'si de ödül için yarışan filmlerden.

Ünlü yazar Iris Murdoch'ın yaşamından kesitler sunan Iris adlı film de altı dalda Bafta adayı.

Yılın en çok konuşulan filmlerinden Harry Potter Felsefe Taşı ile animasyon film Shrek altışar dalda ödüle aday gösterildi.

Haberin Devamı

David Lean anısına konulan özel ödül için beş yönetmen aday:  Jean Pierre Jeunet, Ron Howard, Robert Altman, Peter Jackson ya da Baz Luhrmann. 

Ödül töreni 24 Şubat'da yapılacak. Billie Elliot'ın başrol oyuncus Jamie Bell, güzel yıldızlar Monica Bellucci ile Halle Barry, Saffran Burrows ve Björk törene renk katacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!