İngiltere ile Ekvador Assange'ı görüştü

Güncelleme Tarihi:

İngiltere ile Ekvador Assangeı görüştü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2012 10:03

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ile Ekvador Cumhurbaşkanı Yardımcısı Lenin Moreno, iki ülke arasında diplomatik krize neden olan Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'la ilgili görüştü.

Haberin Devamı

Paralimpik Oyunları için İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan ve tekerlekli sandalye kullanan Moreno'nun, Hague ile yaptığı görüşmede, Assange konusunda herhangi bir anlaşmaya varılmadığı bilgisi basına yansıdı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada ise Hague ile Moreno'nun, Ekvador'daki engelli kişileri destekleyen, “Engelsiz Ekvador” programını ve paralimpik oyunlarının katkısını görüştükleri kaydedildi.

Açıklamada, “Hague ile Moreno ayrıca Assange'ın, Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'nde bulunması konusunu görüştü. İki ülkenin bu konuya diplomatik bir çözüm bulunması konusundaki bağlılığı teyit edildi” denildi.

Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'nde iki aydır bulunan ve bu ülkeye siyasi iltica talebi kabul edilen Assange, İngiltere ile bu ülke arasında diplomatik krize neden olmuştu.

Haberin Devamı

İngiltere, iki kadına tecavüz ettiği öne sürülen ve İsveç'e iadesi onanan Assange'ın, büyükelçilikten ayrılması halinde şartlı tahliye koşullarını ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklanacağını bildiriyor. Londra polisi büyükelçilik binası önünde 24 saat nöbet tutuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!