İngilizler'den halk oyunları gösterisi

Güncelleme Tarihi:

İngilizlerden halk oyunları gösterisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2008 13:59

FETHİYE'nin Ölüdeniz Beldesi'ne yerleşen 7 İngiliz'den oluşan Ölüdeniz Belediyesi Halk Oyunları ekibi, Belceğiz Plajı'nda 3 türkü söyleyip oynadı.

Ölüdeniz 9'uncu Hava Oyunları Festivali nedeniyle sahnelenen gösteriyi izleyenler, ekibi uzun süre alkışladı. İngilizler, dünyayı sarsan ekonomik krizin Ölüdeniz'e uğramadığını belirterek, dünyadaki tüm emeklileri güneşin tadını çıkarmaya çağırdı.

Geçen yıl Mart ayında kurulan Ölüdeniz Belediyesi Halk Oyunları ekibinin 7 İngiliz üyesi David Groum, Sturt James, Pat Temiz, Vanessa Metcalfe, Nina Precious, Genny Liwington, Shirley Vahpıy, Belceğiz Plajı'nda Kars yöresinden ‘Kiziroğlu Mustafa Bey’, Şanlıurfa'dan ‘Kara Üzüm Habbesi’ ve Muğla'dan Akdeniz'e kadar uzanan Teke yöresi diye bilinen bölgenin ‘Hadi Gari Sen de Gel’ adlı türküleri hem seslendirip hem oynadı.

İngilizlerin, Ölüdeniz 9'uncu Hava Oyunları Festivali nedeniyle beldeye gelen yamaç paraşütçüleri gökyüzünde süzülürken yaptığı gösterisini, yerli ve yabancı çok sayıda turist ilgiyle izledi. Dakikalarca alkışlanan gruptan Pat Temiz, “Şu anda dünyada ekonomik kriz var ama güneşli Ölüdeniz bir cennet. Burada kriz değil güneş var. Burada kalmayı çok seviyoruz. Dünyadaki diğer emeklilere ‘Gelin Ölüdeniz'de buluşalım’ diyoruz. Artık ülkemize dönmek değil, burada yaşayıp ölmek istiyoruz” dedi.

Artık İngiliz kültürü diye birşey kalmadığını kaydeden Pat Temiz, Türk kültürünü tanımak için başladıkları araştırma sırasında bu kültürü çok sevdiklerini ve benimsediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!