İngiliz polisi, PKK çadırını ağır silahlarla bastı

Güncelleme Tarihi:

İngiliz polisi, PKK çadırını ağır silahlarla bastı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2011 15:18

PKK yandaşlarına yönelik baskısını son aylarda iyice arttıran İngiliz güvenlik güçleri, dün akşam saatlerinde, PKK mensuplarının şehir merkezindeki St Paul’s Katedrali önünde kurdukları eylem çadırını bastı.

Haberin Devamı

Londra'nın en büyük katedrali olan St. Paul’s Katedrali ile Londra Borsası yakınlarında iki haftadır kurdukları çadırlar ile kapitalizmi ve işsizliği protesto eden gençlerin arasına karışan PKK'lılar, kurdukları çadırla örgüt propagandası yaptığı belirtildi.

 

Polisten alınan bilgilere göre, Scotland Yard'ı arayan bir kişinin "PKK'lıların çadırında silah gördüğünü" söylemesi üzerine gerçekleştirilen baskında gözaltına alınanlar oldu.

 

İngiliz siyasi gözlemciler, Londra'daki güvenlik birimlerinin son aylarda örgüte uyguladığı baskıların yoğunlaşmasına paralel olarak, PKK yandaşlarının da eylemlerini artırdıkları değerlendirmesinde bulundu.

 

Haberin Devamı

İngiliz istihbarat servisi MI5, geçtiğimiz Haziran ayında örgütün İngiltere sorumlusu Ali Engizek'i Almanya'ya sınır dışı etmişti.

 

Geçtiğimiz günlerde, çeşitli İngiliz medya organlarını işgal girişiminde bulunan Londra'daki PKK'lılar, örgüt üzerinde artan baskıları protesto etmek için iki gün önce de İngiliz Başbakanlık binası önünde bir gösteri düzenlemişlerdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!