İngiliz ordusu markalarla rekabete hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

İngiliz ordusu markalarla rekabete hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

İngiliz ordusu, Armani, Klein, Yves Saint Laurent ile rekabete girmeye hazırlanıyor. Ordunun kullandığı kıyafet ve aksesuvarlar ‘‘En İyisi Olun’’ sloganıyla piyasada satışa sunuluyor. Geçen yıl kahve mugları ve basketbol şapkaları satmaya başlayarak moda dünyasına giren İngiliz ordusu bu yıl ürülerini de çeşitlendirmiş. Rugby gömlekleri, yağmurluklar da satışa sunuldu.

Sırada İngiliz Hava Kuvvetleri subaylarının giydiği ceketler ve denizci pantolonları var. Ancak bu kıyafetler, ordu mensuplarınınkilerle karıştırılmasın diye sivilleştirilmiş durumda. Ordunun geleneksel kamuflaj yeşili yerine satışa sunulan mallarda siyah renk kullanılıyor.

Satışlar bu yıl boyunca İngiliz ordusunun web sitesi aracılığıyla yapılacak; seneye belli başlı hazır giyim dükkanlarında da satış hedefleniyor.

Tüm bu kampanya daha önce Planet Hollywood için çalışan ve şimdi ordu giysilerini satmakla görevlendirilen Jeremy Coleman tarafından yürütülüyor. Coleman, ‘‘geçmişte Vivienne Westwood ve Yves Saint Laurent gibi modacılar ordu giysilerinde kullanılan birçok fikirden yararlanmıştı, sıra artık ordunun kendi tasarımlarına sahip çıkmasında’ diyor. Ancak Moda editörleri bu konuda şüpheli. GQ dergisinin editörü Catherine Hayward, ‘‘4 yıl önce bir askeri giysi modası vardı. Ama artık dövüş ve kargo pantolonların yerini daha şık giysiler alıyor’’ görüşünde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!