Ä°ngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası’nda Bir Minik Serçe

Güncelleme Tarihi:

İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası’nda Bir Minik Serçe
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2015 16:22

İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası Türkiye’ye geldi ve sahnede Sezen Aksu ile görkemli bir konser verdi. Konseri ülke çapında birçok ünlü isim ilgiyle izledi.

Haberin Devamı

Ãœnü dünyaya ulaÅŸan dev sesli sanatçı Sezen Aksu, ülkemize büyük bir gurur daha yaÅŸattı. GeçtiÄŸimiz hafta Polimeks Holding’in 20. yılı kutlaması için özel olarak düzenlenen ‘Royal Filarmoni Orkestrası Sezen Aksu Åžarkıları’ konserinde Sezen Aksu ÅŸarkıları ilk defa bir filarmoni orkestrası tarafından sahnede notalara dönüştü. Sezen Aksu ÅŸarkılarının aranjmanları Erdal Kızılçay tarafından yapıldı. Orkestra ÅŸefi ise Marcello Rota idi.Â

İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası’nda Bir Minik Serçe

Konserin Ortaya Çıkış Hikayesi

1.5 yıl önce ünlü İtalyan tenor Andrea Bocelli ilk defa Türkiye’ye geldi. Most Production şirketinin kurucusu olan Mustafa Oğuz konserin organizatörüydü. Polimeks Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca ile bir araya geldiğinde, yönetim kurulu başkanı Oğuz’a; Sezen Aksu ile Senfoni Orkestrasını biraraya getiren bir organizasyonu hayal ediyorum dedi. Bu hayal ise kısa bir süre sonra gerçeğe dönüştü.

Haberin Devamı

Aksu’nun En Sevilen Şarkıları Söylendi

Daha önce Oasis, George Michael, ABBA, Pink Floyd, Quenn ve Sting gibi efsane isim ve gruplar ile birlikte konserler veren İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası bu defa sahneye Sezen Aksu ile birlikte çıktı. Zorlu PSM konser alanında gerçekleşen büyüleyici konserde Aksu’nun ‘Masum Değiliz, İstanbul İstanbul Olalı, İkinci Bahar, Kaybolan Yıllar, Çakkıdı, Onursuz Olmasın Aşk, Kaçın Kurası, Kahpe Kader, Seni Kimler Aldı, Sorma, Şıkıdım, Ben Sende Tutuklu Kaldım, Küçüğüm, Keskin Bıçak, Hayat Sana Teşekkür Ederim’ adlı eserleri yorumlandı.

BAKMADAN GEÇME!