İngiliz Joe ve sevgilisine hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

İngiliz Joe ve sevgilisine hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2018 00:26

AYDIN’da terör örgütü PYD/PKK soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verilen İngiliz vatandaşı Joseph Andrew Robinson 7 yıl 6 ay, birlikte yakalandığı kız arkadaşı Mira Yashar Abdülselamoğlu ise 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına Robinson sağlık sorunları nedeniyle katılmadı. Hakkındaki yurtdışına çıkış yasağı kaldırılan kız arkadaşı ise İngiltere’ye gittiği için duruşmada yer almadı. Sanık avukatlarının savunmalarını tamamlamasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı.

Tutuksuz sanık Robinson’a ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Hakkındaki karar kesinleşinceye kadar yurtdışına çıkış yasağı ile adli kontrol hükümlerinin devamına hükmedildi. Abdülselamoğlu ise ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ancak hükmün açıklanması geri bırakıldı.

BBC’nin haberine göre, 25 yaşındaki Robinson’ın annesi Sharon Chimejczuk, oğlu hakkında verilen hapis cezasını İngiltere Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla öğrendi. Johnson geçmişte Afganistan’daki İngiliz ordusuna bağlı birliklerde sıhhiyeci olarak görev almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!