İngiliz hasta internetle geldi

Güncelleme Tarihi:

İngiliz hasta internetle geldi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ameliyat daha ucuz

İngiliz hasta Janet Lockeyear, katarakt ameliyatının bin dolara mal olduğunu, aynı ameliyatın İngiltere'de en az 2-3 misli daha pahalı olduğunu söyledi.

KÜÇÜK yaştan beri göz rahatsızlığı çeken 63 yaşındaki İngiliz Janet Lockeyear, İnternette adresini bulduğu Dünya Göz Hastanesi'nde dün sağ gözünden katarakt ameliyatı oldu. Lockeyear, bugün 15 yıldır Türkiye'de yaşayan kızı Clair Lockeyear ile birlikte Fethiye'ye giderek bir hafta tatil yapacak. İngiltere'de göz ameliyatlarının pahalı olduğunu söyleyen Janet Lockeyear, ‘‘Burada ameliyatım 1000 dolara maloldu. İngiltere'de hem 2-3 kat daha pahalı, hem de uzun süre beklemek gerekiyor’’ dedi. Dünya Göz Hastanesi'ni İnternetteki siteden öğrendiğini ve iyi bir hastane olduğunu tahmin ettiğini söyleyen Janet Lockeyear, ‘‘Kızım uzun yıllardır burada. Türkiye'ye zaten yılda 2 kez geliyordum. İnsanlarının nasıl olduğunu biliyordum. Türk doktorlarının da nasıl iyi olduğunu görmüş oldum’’ dedi.

Janet Lockeyear'ın 15 yıldır Türkiye'de öğretmenlik yapan kızı Clair Lockeyear da annesinin 15 yaşından beri gözlük taktığını ve yapılan ameliyatla artık sorunsuz olarak göreceğini söyledi. Clair Lockeyear, kendisinin zaten artık bir Türk sayılabileceğini belirterek, ‘‘Biz annemin gözlerinin lazer tedavisi ile iyileşeceğini sanıyorduk. Ancak burada yapılan tetkikler sonucu katarakt olduğu ortaya çıktı. Tedavisi en iyi doktorlar tarafından yapıldı. Biz de ameliyat sayesinde anne-kız bir hafta tatil yapabileceğiz’’ dedi.

Operatör Doktor Efekan Coşkunseven tarafından fako yöntemi ile yapılan katarak ameliyatı 8 dakika sürdü. Doktorlar bugün taburcu olacak olan Janet Lockeyear'ın çıkacağı tatilde denize girmek dahil, her türlü aktiviteyi sorunsuz yapabileceğini belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!