İngiliz emekli asker, Fethiye'de toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

İngiliz emekli asker, Fethiyede toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2009 14:22

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ne 7 yıl önce yerleşen ve bir süre önce Müslüman olan 80 yaşındaki İngiliz emekli asker Thomas Henry Wright, vasiyeti üzerine İslami kurallara göre son yolculuğuna uğurlandı. Kefenlenip, cenaze namazı kılınan Wright'ın cenazesi, imamın dualarıyla toprağa verildi.

Eşi 75 yaşındaki Olwyn Wright ile birlikte 20 yıl önce tatil için geldiği Fethiye'yi çok beğenen İngiliz emekli asker Thomas Henry Wright, 7 yıl önce Tuzla Mahallesi'nden ev kiralayarak burada yaşamaya başladı. Eşiyle birlikte zaman zaman İngiltere'ye giden Thomas Henry Wright, Türk komşularıyla çok iyi dostluklar kurdu. Aralık ayında mide kanseri olduğu anlaşılan ve İngiltere'ye tedavi için giden, bu yılın Ocak ayında da mide ameliyatı olan Thomas Henry Wright, bir süre hastanede kalırken, iyileşeceğine inanmayınca 1 ay önce eşiyle birlikte Fethiye'ye döndü.

Thomas Henry Wright, ev sahibi Mehmet Karayer ve komşusu Hüseyin Şentürk'e evinin yakınındaki camiden duyduğu ezan seslerinden etkilendiğini belirterek Müslüman olmak istediğini söyledi. Kelime-i Şahadet getiren Wright Müslüman olurken, öldüğü taktirde İslami kurallara göre Fethiye'de toprağa verilmesini vasiyet etti.

Dün evinde ölen Thomas Henry Wright, kefenlenip, tabuta yerleştirildikten sonra Çatalarık Mezarlığı'na götürüldü. Mezarlıkta cenaze namazı kılınan Thomas Henry Wright, toprağa verilirken, Fethiye Belediye İmamı Ramazan Boztaş, kabir duası ve Fatiha okudu. Cenaze namazında eşi Olwyn Wright, Türk komşuları ile Fethiye'de yaşayan İngilizler de hazır bulundu. Dualarla toprağa verilen İngiliz'in eşi Olwyn Wright, hayat arkadaşının mezarına çiçekler bırakırken, “Eşim Fethiye sevdalısıydı. Fethiye'yi cennete benzetiyordu. Türk insanını ve İslamiyet'i çok sevdi. Kelime-i Şahadet getirip Müslüman oldu. Onun vasiyeti üzerine İslami esaslar içerisinde toprağa verdik. Ben de ölürsem aynı şekilde Fethiye’de onun yanında toprağa verilmek istiyorum. Mezar yerimi ayırttım” dedi.

Ev sahibi Mehmet Karayer, 7 yıldır kiracısı olan Thomas Henry Wright'in uzun süredir Müslüman olmak istediğini belirterek, “Müslüman olduktan sonra vasiyeti üzerine islami kurallara göre dostumuzu toprağa verdik” dedi.

Fethiye'de yaşayan İngiliz ve Türk sevenleri de mezarın üstüne çiçek bıraktı. Olwyn Wright, mezarlık kapısında taziyeleri kabul ederken, Türk komşuları lokum ve gül suyu ikramında bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!